DA1: Tegen de koploper

Op voorhand bedenk je dat je er met knikkende knieën heen gaat. Dat was ook zo, maar het blijft buiten handbal. DIOS, in het bezit van een ballon hal en een buitenveld wilde gewoon buiten spelen (zoals dat hoort in een buiten seizoen).

Het water werd voor de wedstrijd nog van het veld geveegd, maar het veld bleef nog nat, wat in beide nadeel was. Een gladde bal, die niemand goed onder contole kon krijgen, uitglijpartijen en hilarische momenten.

Maar we begonnen met een goede focus, deden wat we moesten doen en voerden uit zoals gevraagd. Jammer dat hun keeper een aantal malen hinderlijk in de weg stond. Maar de focus was er.

In de eerste helft liep het ook gelijk op en DIOS kwam er niet uit zoals we verwachten. Geen snelle tegenaanval en geen snelle goals tegen.  DIOS kreeg nog een zetje in de rug doordat ze in de eerste helft 4 pingels kregen, waarvan er 2 werden benut.

We gingen de pauze in met een 3-3 gelijke stand.

In de rust werd aangegeven de rust te bewaren, maar bij de tegenstander werd aangegeven deze juist niet meer te bewaren. Daardoor starten wij in de rustmodus en de tegenstander in de aanvalmodus. Ze liepen in 5 minuten ook 5 punten uit, voordat we wakker werden. Ook werden de omstandigheden beter dan daarvoor en dan zie je wel het verschil in een snelle aanval en een aantal sterke afmakers.

De focus ging daarna weer op samenspelen en teamwerk, waarbij we helaas niet altijd het voordeel kregen wat we verdienden.

De vorige keer hadden we een verschil van meer dan 20 doelpunten. Nu waren dat er maar 8. Een goed resultaat tegen de koploper.

Komende week: Oliveo Thuis 11.15. Een wedstrijd, welke uit met name door de leidsman bepaald werd!! Be There. Hopelijk kan iemand een verslag schrijven.

Jullie reporter van dienst