HC1: Het kan nooit allemaal goed gaan

Als de titel scherp is, snijdt het hout. Het kan ook niet allemaal goed gaan. Maar tjonge jonge, wat ging er vandaag zo vreselijk veel goed! Ondanks de warmte is er vandaag minstens zestien aanvallen met druk gespeeld en dan tellen we de vier aanvallen waar niets werd aangegeven maar de individuele aanzet wel met druk ging, niet mee! En van die aanvallen met druk werd zeker de helft beloond met een keurig doelpunt!

Alles viel op zijn plaats. Af en toe nog iets te ongeduldig of acties die niet konden maar als je dat op slechts één hand kan tellen, dan geeft dat al een duidelijk beeld van hoe goed deze wedstrijd ging. Vorige wedstrijd had je beslist gewonnen als je dit niveau had toegepast!

Maar wat vandaag vooral zo verbazingwekkend was, de verdediging. Een echt duidelijk en soms ruime 3-2-1 verdediging waar nog veel teams wat van kunnen leren. Maar wie heeft jullie geleerd om een best wel flinke speler te verdedigen en bij passeren SAMEN op te vangen zonder klemmen, zonder haken, maar gewoon perfect sluiten…?

Dit is iets waar mijn mond van openviel. Dit zorgde ervoor dat een gevaarlijke aanvaller die duidelijk de toon had kunnen zetten voor zijn eigen team, succesvol werd gestopt.

Eindstand tegen de Meeuwen 17-13.

Gewonnen door enorm goed keepwerk en  collectief verdedigen!

Laten we het maar even opsommen met een rapportcijfer:

  • Druk zetten vanaf de hoeken, nog nooit zo veel keer in één wedstrijd: 8,0
  • Individuele acties in de aanval, soms jezelf iets te lastig makend: 7,5
  • Onderschepping en weg, uiteraard speelde de warmte vandaag een rol: 7,5
  • Inzet tweewissel vanuit midden zonder aankondiging, slecht één keer maar wel goed: 7,0
  • Verdediging met neventaak (sluiten): 9,0
  • Verdediging 1 op 1: 7,0
  • Doelverdediging: 8,5
  • Als team werken: 9,0

Al met al een cijferlijst die niet voldoet aan de zesjesmentaliteit, en niet vergeten om te zeggen dat jullie officieel nog geen C-jeugd zijn…!

Nog een weekje trainen, daarna de meivakantie (geen trainen) en wellicht dat we dan donderdag 10 mei toch trainen voor de wedstrijd van zondag 13 mei!

De coach