D1: Net verloren, veel geleerd

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen.! Deze keer tegen DWS D3. Een team met een aantal grote meiden die sterk zijn en goed kunnen handballen. We hebben al vaker tegen dit team gespeeld en ook van gewonnen. Dit kregen we voor elkaar door goed teamwerk, snel spel en scherp in de verdediging te zijn. Helaas kon Anoek er niet bij zijn i.v.m. een verjaardag- en slaapfeestje. Gelukkig kon Anouk van D2 meespelen. Wat heb jij het goed gedaan zeg!

In de eerste helft werd er goed bewogen in de aanval en verdediging. Waardoor we langzaam uitliepen. Er werden ballen onderschept en heel goed gekeken naar elkaar in de aanval. Het was wel schrikken toen Romy viel en door haar enkel ging. (Je bent een bikkel. Na een tijdje op de bank ging je weer verder maar je kon zien in de rest van de wedstrijd dat je er last van had). Roda bleef zijn spel spelen maar na een tijdje werd DWS wat fysieker en ook verbaal werd de confrontatie gezocht (en gevonden).

Spelen in een sfeer die niet leuk is. Een wedstrijd waar beuken worden uitgedeeld, stomme opmerkingen gemaakt worden die niet iedereen kan horen enz… Hoe ga je daarmee om?

Wat kan je doen? Ga je ook stomme opmerkingen maken? Beuken uitdelen?
Ik denk dat Jillia daar eigenlijk het beste een antwoord op gevonden heeft. Doelpunten maken. Daarnaast niet je energie verspillen aan dingen die niets met handballen te maken hebben. Focus op je spel!
Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan en het is een les die ze moeten leren.
Dit is alleen een les die je niet kan trainen, dit is een les die je moet ondergaan om te begrijpen.

In de tweede helft kwam DWS dichterbij. Roda werd onzorgvuldig (het was ook heel warm) en waren een aantal keren ongelukkig in hun aanvallen. Ik zag ook hele mooie aanvallen waarbij de tegenstander alleen toe kon kijken hoe ze voorbij gespeeld werden.
Roda was echter toch teveel van slag door de sfeer van de wedstrijd en ook de blessure van Romy hielp niet mee. Hierdoor kwamen ze nog zelfs met twee punten achter te staan! Maar door een uiterste inspanning konden ze dat terugbrengen naar 1 punt achter. Wauw!

Dames en heren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Jullie kunnen allemaal goed handballen. Tijdens de training zien we het vaak zat. Durf dit ook te doen in een wedstrijd. DURF! En als het dan fout gaat is dat niet erg. Daar leer je van! Als je niets doet in een wedstrijd maak je geen fouten, maar leer je ook niets. Heb vertrouwen in jezelf! Wanneer jullie dat vertrouwen aan jezelf geven kunnen jullie iedereen aan!

Eindstand 19-20

Anouk. Bedankt voor het meespelen! Ik weet dat je heel erg twijfelde om mee te spelen met D1. Je wilde ook graag meespelen met D2. Wat een luxe! Ik ben in ieder geval blij dat je voor ons koos. 😀

Guido. Onze keeper. Deze keer de hele wedstrijd. Niet bang voor de bal en je hebt er paar mooie ballen uitgehouden.

Ilse. Zoals gewoonlijk een vaste waarde in de verdediging en je houdt goed overzicht in de aanval.

River. Je brengt altijd veel energie in de wedstrijd. Bent overal te vinden en altijd gevaarlijk.

Kate. Wat een aanval in het begin van de wedstrijd! Give and go! En beng een doelpunt. Zo simpel kan handbal zijn.

Jillia. Je kan superhard schieten en je bent lekker sterk in de verdediging. Je laat je niet wegzetten!

Shavano. Je hebt het ontdekt! Doelpunten maken en hoe! Gewoon gaan!

Romy. Wat ben jij een bikkel. Door je enkel gaan en dan toch doorgaan!

Sepp. Je loopt weer lekker vrij en ook jij weet het doel goed te vinden!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny