DC1: Twist thuis en uit

Zaterdag 9 juni Roda ’71 DC2 speelt thuis tegen Twist DC1 en Roda ’71 DC1 speelt uit tegen Twist DC2, uhm zit hier iets scheef?

Terwijl DC2 thuis speelt tegen Twist DC1 verzamelen onze Roda dames van DC1 zich op het terrein van Twist in Vlaardingen voor een wedstrijd tegen Twist DC2. U vraagt zich af; beste schrijver maak je geen vergissing en speelt DC1 tegen DC1 en DC2 tegen DC2. Neen, dit is geen typefout of vergissing.

Twist DC2 zit in dezelfde poule als onze DC1 en staan op gelijke hoogte. Dit is een wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd zijn. We hebben 1 speler uitgeleend (Noa) aan DC2 die tekortkwamen en zij zal dus 2 wedstrijden achter elkaar spelen. Noa, bedankt dat je DC2 hebt geholpen en bij ons ook “gewoon” meespeelt.

De omstandigheden zijn niet heel gunstig…….warm en benauwd, maar voornamelijk drukkend weer.

Iedereen is op tijd, ook Noa die zoals gezegd 2 wedstrijden achter elkaar zou spelen. Omkleden en warmlopen of zijn we al warm door het weer, toch even een paar loopwegen en de keeper warmgooien.

Katie was in een hele goede flow en probeerde dit over te brengen op de rest van het team.

Het bracht wel een gevoel die niet iedereen kon onderschrijven, ondanks dat Twist wat handtastelijker was dan Roda en dat dit op sommige momenten niet gezien werd is lastig voor ons.

Onze dames zijn niet van het geniep en pakken gewoon aan, LET OP wel op een nette manier. Heel soms en dan ook heel soms wordt dat vergeten en nemen ze met opgeheven hoofd de 2 minuten en zeggen aan de kant met een schuldgevoel; “sorry het ging niet bewust.” (Maar het zijn wel gemene trutten, heb alweer een blauwe plek).

Met een paar hele mooie acties, de dames vonden zelf dat het minder ging, was het in de rust 5-5.

Zoals ik al zei Katie was in de flow en scoorde een paar mooie punten, vanaf de hoek en de cirkel.

Twist stond sterk te verdedigen, op sommige momenten konden we goed doorbreken.

Lieke stond lekker in het doel en heeft laten zien dat ze daar niet zomaar staat.

Helaas hadden wij iets te weinig wissels in vergelijk met onze tegenstanders en begon de tweede helft van de tweede helft ons de warmte en de vele wissels van Twist tegen te werken. De verdediging stond goed, schuiven en praten blijft lastig, ook daar zijn stappen gemaakt en heeft er ook voor gezorgd dat Twist het moeilijk had.

Eindstand 13-7, ondanks dat ze zelf vonden dat het minder goed ging had ik een heel goed gevoel over de wedstrijd.

Ze hebben in de laatste wedstrijden laten zien dat ze een stap hoger kunnen. De motivatie is daar, soms de durf om zelf te gaan… Er staat een team! Blijf je zelf en help de speler naast je.

Bedankt dat ik jullie de laatste wedstrijden van dit seizoen als team heb mogen coachen.