Typisch Roda D1

Whoohoo! Vandaag mochten we weer aan de bak. Deze keer tegen TOGB D3#

TOGB stond tweede van de poel en wij 6de. Als ze de wedstrijd zouden winnen werden ze kampioen. De bloemen waren al gekocht. Het zijn flinke meiden en ze hadden 13 spelers! Het werd dus een pittige wedstrijd.

Maar ja… dan heb je Roda 71 D1. Een team wat veel geleerd heeft dit seizoen. Veel wedstrijden gewonnen en ook verloren. Een team dat bestaat uit een aantal Eetjes en Deetjes. Tegen teams gespeeld met spelers die groter/langer waren dan hun coaches en tegen teams gespeeld waarvan de helft ook in de hogere teams speelden. Maar 1 ding kwam altijd terug… ze bleven doorgaan. Ook al stonden ze 5 punten achter. Dat is een grote kracht van dit team.

TOGB had er zin in en door een mooi give and go actie maakte zij snel hun eerste goal. Maar ook Roda had er zin in en maakte 20 seconden later 1-1. Zo bleef het heen en weer gaan. TOGB maakte goed gebruik van de ruimte en ze werden af en toe niet goed verdedigd waardoor ze drie punten uitliepen, ondanks een paar mooie reddingen van Guido. Maar daar komt het doorzettingsvermogen van Roda weer om de hoek kijken. De teamsprit is groot van dit team en iedereen zit ongeveer op hetzelfde niveau. Iedereen kan scoren en door stug door te blijven gaan en een paar goede onderscheppingen, stonden we aan het einde van de eerste helft 8-7 voor!

De tweede helft begon met Anoek in de goal en Guido in het veld. Het spel werd wat fysieker. TOGB stond achter en dat hadden ze niet verwacht. Je merkte het ook aan de coaches van TOGB. Ze werden zenuwachtig, gaven kritiek op de scheidsrechter in plaats van te focussen op hun eigen spel. RODA speelden zoals ze altijd spelen. Snel en fanatiek. Door mooie onderscheppingen en prachtige goals maar ook door prachtige reddingen van onze keepers (Guido in de eerste helft, Anoek de tweede helft. (Anoek, de redding van de vrije doelkans met je voet en hand was/is fantastisch)) We wonnen we met 15-13!

Op naar het volgende seizoen (maar eerst nog een toernooi)!

Jullie coaches

Meine en Danny

River
Wat heb je veel geleerd dit seizoen! Je bent heel snel en geeft het team veel energie. Ook in deze wedstrijd heb je weer veel ballen onderschept en veel ballen goed verdedigd. Je creativiteit zorgt ervoor dat je prachtige goals maakt maar ook dat je jezelf het te moeilijk kunt maken. Probeer nog meer over te spelen en gaten te trekken voor je teamgenoten.

Kate
Wat ben jij fel op het veld. Het spelletje give and go heb jij al onder de knie waardoor je af en toe door de verdediging heen gaat alsof ze er niet staan. Wanneer je wat meer uit de verdediging gaat staan krijg je nog meer kansen! Ook je schot is prachtig om te zien.

Guido
Superkeeper! Niet bang voor de bal! Technisch ben je al heel ver in je handbal spel. 1 op 1 tegen de keeper van de tegenstander is de keeper tegen jou kansloos. Nu nog wat egoïstischer worden. Wees niet bang om zelf wat te proberen. Probeer je grenzen op te zoeken.

Anoek
Dit seizoen ontdekt dat je ook keepen heel leuk vindt en ook goed kan! In het veld pik je je puntje mee en je ziet vaak OP TIJD de vrije man/vrouw. Leuk om te zien dat je sprongschot beter is geworden. Onderschat jezelf niet op het fysieke vlak. In de verdediging kun je dan nog meer mensen tegenhouden.

Ilse
Een doelpunt. “Eindelijk!” zal je gedacht hebben. Je zult gemerkt hebben zodra je jezelf meer ruimte geeft je ook beter kan gooien. Want gooien kan je. In de verdediging ben je goed bezig met overnemen en aanwijzingen geven.

Shavano
Wat ben jij sterk en kun je mooi gooien vanuit de hoek! Vandaag goed gevochten om de bal waardoor je gewond raakte. Ondanks je schaafwonden ging je na een tijdje gewoon weer in het veld. Blijf goed opletten waar je tegenstander naartoe gaat zodat je nog meer ballen kunt onderscheppen.

Romy
Centraal opgesteld in het veld met een hard schot. Je durft mensen te passeren en bent niet bang voor wat fysiek geweld. Je maakt vaak de goals op belangrijke momenten. Probeer jezelf wat meer ruimte te geven. Kom uit de verdediging van de tegenstanders waardoor je jezelf meer kansen geeft.

Sepp
Klein maar fijn (om in je team te hebben). Wat kun jij goed vrijlopen en ook je schot is goed. In de verdediging ben je lekker fel. Ook deze keer ben je foutloos als je 1 tegen 1 staat tegenover de keeper. Je laat je niet afschrikken door de tegenstander.

Jillia
Als ik iemand wil laten verdedigen zodat die persoon niets meer kan dan zou ik jou kiezen. Je bent: sterk, snel, fanatiek en hebt balgevoel. Als linkshandige verras je menigmaal de tegenstander. Hard schieten kun je al, nu nog mikken. Als je dat onder de knie hebt maak je ze vanaf 9 a 10 meter. Ook bij jou is de opmerking, geef jezelf de ruimte, van toepassing. Dat helpt bij je schot.