D1: Wedstrijd waarvan ze veel hebben geleerd

Na onze eerste wedstrijd gingen we afgelopen zaterdag volle goede moed richting Ventura. Na even zoeken voor een aantal ouders waren we helemaal compleet behalve Romy. Romy was ziek wakker geworden. Beterschap meid! We hadden dus geen wissels en ondanks dat er af en toe een wolk voorbij dreef was het behoorlijk warm op het veld.

Ventura bestond uit een team flinke meiden, formaat Romy. Die ook heel hard kunnen schieten en in de verdediging netjes in een 3 -3 verdediging staan.

Voor de wedstrijd besproken met het team dat men veel moest bewegen met de bal en vooral ook zonder de bal. (Wil je een 3 -3 verdediging doorbreken). Goed moest blijven kijken naar je medespelers en vooral veel plezier hebben. In de verdediging was het belangrijk goed met elkaar te praten en goed blijven opletten. Zover de theorie…

De scheids floot voor het begin van de wedstrijd en voordat de meiden en jongens van Roda het wisten kregen ze er al een aantal om hun oren van de Ventura. Het tempo lag hoog in deze wedstrijd en daar hadden een aantal spelers van Roda moeite mee. Men werd links en rechts voorbijgelopen door de tegenstander.

Door dit soort wedstrijden kun je als speler leren waar je het beste moet gaan staan op het veld in de verdediging en aanval. (Shavano werd gek van die twee coaches naast het veld die aanwijzingen bleven roepen maar uiteindelijk kreeg hij het door waar hij het beste zichzelf kon positioneren op het handbalveld. Heel goed!) Wat voor soort snelheid je moet hebben om dit soort tegenstanders te verschalken. (Op sommige momenten had Roda dat, plus de nauwkeurigheid en dan zag je de tegenstander zenuwachtig worden) De intensiteit van het spel tijdens een wedstrijd.

Ja Ventura was een maatje te groot (voor nu!) maar Roda heeft meer potentie. Wij zagen een aantal hele goede dingen in het veld.

Zoals altijd bleef Roda doorgaan ondanks de achterstand op het score bord. Er waren een aantal mooie break outs. (een pass van Anoek over het hele veld die heel goed werd gevangen door Sepp, die weer het overzicht had en de bal passte naar Jillia die er beter voor stond.) Eigen acties! Heeeeeeeeel belangrijk. BLIJF DURVEN! WEES NIET BANG OM DINGEN TE DOEN! Een aantal keren ging Shavano zijn tegenspeler voorbij en scoorde hij prachtig. Ook Guido ging weer voor zijn eigen kansen. (blijf doorgaan! Top!) Ilse maakte een aantal mooie doelpunten vanaf 9 meter. (Zo zie je maar, neem je ruimte om snelheid te maken voor je schot, mik goed en de bal is moeilijk te houden voor de keeper).

Sepp bleef maar doorgaan en maakte een paar mooie wissels met River en een prachtige Give and Go met Jillia. (Een prachtig voorbeeld van lopen zonder de bal). River had zoals altijd heel veel energie. Een pass achterlangs zijn rug richting Jillia, die hem prachtig afmaakte, is toch een van de hoogtepunten van de wedstrijd. (Gebruik je fantasie en je energie voor oplossingen in het veld) Ook Jillia liet van horen maar dan op een stille coole manier. (Dit geldt ook voor de andere spelers) Naast de doelpunten die ze maakte ging het ook lekker in de verdediging. Jillia deelt uit in de verdediging (ze is fel) maar kan ook incasseren. (ze is niet flauw). Helaas geldt dat niet altijd voor haar tegenspelers die dan tegen haar gaan praten (niet op een lieve manier). Dan zie je dat ze veel geleerd heeft. Ze negeert de opmerkingen en geeft haar antwoord door middel van goed spel. (Lijkt me heel frustrerend voor een tegenstander, knap hoor!)

Het warme weer was voor beide teams pittig. Het verschil was echter dat Ventura 1 wissel had en Roda niet. In de tweede helft maakte we een aantal mooie doelpunten maar bleven we worstelen met de juiste verdediging. Dat leer je door GOED te trainen en te oefenen. We blijven doorgaan!

Jullie trotse coaches

Eindstand 27-17