D1: Eerste wedstrijd binnen in het buitenseizoen

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen HVOS. Romy kon niet meedoen ivm een andere afspraak. Gelukkig had de D2 geen wedstrijd en konden we rekenen op Jesse en Laura. Nog harstikke bedankt dame en heer. Jullie deden het heel goed.

Het is in het veldseizoen de bedoeling dat we buiten spelen en HVOS heeft daar hele mooie velden voor liggen. Helaas was het weer (en vooral het onweer) een spelbreker. Tijdens de warming up klonk er in de verte onweer en HVOS besloot wijselijk de wedstrijden af te breken en iedereen naar binnen te sturen. Net op tijd bleek 5 minuten later want het kwam met bakken uit de lucht. Wat nu?

Nu heeft HVOS een mooi complex met een…. Sportzaal. Wij mochten onze eerste wedstrijd binnen spelen in het buitenseizoen!

HVOS is een goed team. Ze zijn sterk (en groot) en fel in de verdediging. Met een grote en fysiek sterke tegenstander moet als speler goed uitstappen. Veel beweging laten zien in de aanval. Dat ging goed in de eerste helft van de wedstrijd. We zagen snelheid en felheid. Maar hou dat eens vol een hele wedstrijd. We hebben verloren ondanks het harde werk. Aan inzet lag het niet, daar ligt het nooit aan.

Het zijn verschillende onderdelen van het spel, die jullie al weten, maar die we meer willen zien:

MEER uitstappen (ze zijn groot he, ze schieten over je heen),

EERDER uitstappen (als een meisje van 1,60 begint te bewegen is ze moeilijk te stoppen. Zorg dat je het voorkomt dat ze start met de bal). GOED passen (als je niet goed passt kunnen ze de bal onderscheppen en een break lopen).

GOED mikken en dan gooien. (Tip: Keeper staat in het midden).

SPEEL als een team (kijk naar de vrije speler, niet naar je beste maatje (behalve als hij/zij vrij staatJ)).

GEEF jezelf de ruimte (Start zonder/met de bal in de 9 meter maar KOM ER OOK UIT). Als iedereen in de 9 meter staan is een break tegen heel goed mogelijk.

 

Al dit soort dingetjes maken dat je een wedstrijd wint of verliest. Ok, ok we hadden wel pech met een aantal schoten en de scheidsrechters zagen niet alle overtredingen, maar ik had/heb het gevoel dat we van dit team (en elk team) kunnen winnen zodra we als team blijven spelen en denken aan de bovenstaande dingen. We hebben gewoon te veel talent in dit team J.

 

Jesse: Wat heb jij een inzicht en een hard schot! De keeper van de tegenstanders heeft hem een aantal keren voorbij horen zoeven

Laura: Pittig en fel. Je gaat er altijd voor! Ook met een pijnlijke nek! Wauw!

Ilse: Dat schieten gaat je steeds beter af. Wat een knal!

River: Lobje over de keeper? Lobje over de keeper!

Anoek: Wat zie jij iedereen goed staan! Die pass naar Jillia. Wauw, retestrak!

Sepp: Jij staat heel vaak vrij en je kiest je momenten goed. Heel gevaarlijk in de break out

Jillia: Lekker fel! Snel! Hard schot! Je niet laten kennen tegenover de tegenstander. Dat is Jillia

Shavano: Wat kan jij hard schieten vanaf de hoek en dan nog met zo een mooie stuit!

Guido: Dat je sterker wordt is te merken. Wat een pass over het hele veld naar Sepp!

 

Eindstand 25-13

Julie trotse coaches

Meine en Danny