HC1: Moeizaam maar geslaagd

Goed weer en dan nemen we het ervan! Soms lijkt dit gepaard te gaan met het tempo maar de eerste helft begonnen we redelijk vlot. Tenslotte zouden we nu gaan wisselen op basis van moe worden, niet omdat het tijd is om te wisselen.

Dat de boys te maken krijgen met “volwassen” handbal, komt steeds meer naar voren. We zijn tenslotte C, dus beetje bij beetje moeten we een stapje harder lopen, scherper worden, meer vertrouwen krijgen in het spel en dus ook wisselen wanneer je 100% hebt gegeven en even weer wil opladen.

Maar als je dan soms andere teams ziet, is er wel een duidelijk verschil in snelheid. We zijn met onze acties soms iets te gehaast, soms veel te vroeg, soms iets te simpel en als het om snel rondspelen gaat dan missen we nog wel wat. In de tweede helft werd dat zeker in de eerste tien minuten duidelijk. Onderscheppingen vanuit het midden en daarmee breaks tegen omdat we te langzaam de bal doorspelen en uiteindelijk een simpele prooi zijn voor de onderschepping.

Verdedigend gaat het steeds beter, ook hier is de wedstrijd weer gewonnen door beter te verdedigen dan dat de aanval verliep.

Maar in de laatste tien minuten herpakten we ons van de achterstand en bleven we met het koppie er zo veel mogelijk bij! Geen onnozele ballen meer gooien op de keeper, maar vooral met een stuit of hard buiten het bereik van de keeper.

Nog zoveel dingen die jullie moeten leren, maar ook zoveel dingen die jullie al heel goed oppakken!

Het was uitermate spannend tegen HVOS, maar met 18-16 op het bord zorgt er dus voor dat je als team wint!