D1: Krachtverschil

Afgelopen zaterdag mochten we thuis spelen tegen Saturnus D1. Een team wat best wel goed gespeeld had tegen Ventura maar dik verloren had tegen HVOS. Tegen welk team zouden we spelen? Het weer was heerlijk. Zonnetje maar niet te warm. Tijdens de warming up de kids individuele opdrachten gegeven en gehamerd op het team spel. De focus was hoog na twee wedstrijden die we verloren hadden maar veel geleerd over teamspel en de verdediging. Gelukkig hadden we drie wissels waardoor we een hoog tempo zouden kunnen aanhouden. Laura en Anouk wilde graag meespelen. Supertof!

Nu hebben we nieuw sinds een paar dagen nieuwe doeltjes en dat is natuurlijk heel goed nieuws. (De oude waren echt op en dat waren ze al een aantal jaren). Maar in het begin van de wedstrijd leek het wel of dat de kids elke keer de klank van een paal of lat wilde horen. Het tempo lag hoog maar de keeper en het doel werkte niet mee.

Maar wat de kids de afgelopen wedstrijden hebben geleerd is dat je gewoon als een team verder moet spelen en dan dat de doelpunten vanzelf gaan komen. Door een hele berg breaks outs, snelle spelhervattingen stonden na de eerste helft ongeveer 15-3 voor. Het krachtverschil was duidelijk en de kids waren fanatiek na twee verloren wedstrijden.

In de tweede helft besloten we uiteindelijk om het spel voor Roda wat moeilijker te maken. De kids mochten niet meer stuiteren. Helaas voor de tegenstander gingen ze daardoor beter spelen. We besloten vervolgens dat er geen break-outs meer gelopen mochten worden en dat we rustige/opgebouwde aanvallen wilden zien. Het krachtverschil was echter te groot en Roda won de wedstrijd met 30-3.

Hier ligt een leermoment voor de coaches. Ik bereid jullie maar alvast voor. De volgende keer dat we zo een wedstrijd spelen halen we er iemand uit. Zo leren jullie nog iets.

Jullie waren deze wedstrijd fanatiek. Lieten hele mooie aanvallen zien. (pik er eentje uit… een break out over 3 a 4 spelers, zonder gedribbel en knal… doelpunt, het was ontroerend mooi, snif).

We hebben heel veel mooie dingen gezien! Vooral zo doorgaan!!