DB1: De meiden hebben stappen gemaakt!

Een wedstrijdverslag lezen over de meiden van Roda ’71 DB1 dat is alweer een tijd geleden. De meiden hebben een onrustige tijd gehad:

Coach/ trainer weg en een teamspeler onverwacht weg. Dat geeft een knauw aan je zelfvertrouwen als speler en in eerste instantie denk je dat alles uit elkaar valt. Je wilt je vertrouwde omgeving! Lekker knus.

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel (wie zei dat ook al weer?) Trainingen zijn anders dan je gewend bent, coaching is anders dan je gewend bent als speler. Dat hoeft niet slecht te zijn. Je krijgt andere inzichten en men verwacht andere dingen van je in het veld. Je groeit als speler.

Het is belangrijk dat je als speler dit soort dingen oppakt. Je zult het toch zelf moeten doen, dat kan geen enkele coach of trainer je mee helpen.

He, he hebben we dat gehad.

De meiden hebben al een aantal wedstrijden achter de rug met een andere coach en wat ik tijdens die wedstrijden gezien heb (die ze alle drie verloren hebben) verraste me. Ze verdedigden goed en lieten hele leuke dingen zien in de aanval. Ze namen initiatief en meer spelers namen deel in het spel. Ze doen hun best met maar 1 wissel. Heel knap!

Oké, komen we bij de wedstrijd tegen DWS. Het is een wedstrijd met geschiedenis. De teams zijn allebei fel en dat resulteert regelmatig in gele kaarten en twee minuten. Voordeel van zoiets is dat je de spelers niet hoeft te motiveren. (Zou ook niet moeten, maar jullie begrijpen wat ik bedoel). Nu heb ik als toeschouwer niet het aantal doelpunten bijgehouden die iedereen gemaakt heeft maar ik heb wel genoten van de spelers. Wat een vooruitgang in spel! Ik zag spelers bewegen die ik normaal niet van hun plek zag komen! (Ze worden daarin ook gestimuleerd door coaching en trainingen) Ik zag prachtige passes van spelers die normaal voor hun eigen kansen gaan! Er werd lesgegeven in handbal. Zo simpel kan handbal zijn.

Merel, Kayleigh jammer dat jullie niet mee konden doen.

Esmee bedankt dat je mee wilde spelen. Supertof!

Lieke: Met zo’n keeper is het relaxed verdedigen!

Odessa: Jij bent echt overal in de verdediging en aanval. En snel! Wauw

Laila: Zoals altijd komt er veel druk uit jouw aanvallen maar die passes van jouw waren subtiel en briljant! Tof!

Katie: Wat een brok kracht ben jij! Je gooit de keeper met bal en al in het doel!

Otte: Als spelverdeler sta jij op je plek. Ik zag je echter tijdens de wedstrijd in starten zonder de bal waardoor je echt gevaarlijk werd. Wat goed

Beau: In de verdediging probeerde je tegenstander je uit te lokken maar je trapte er niet in.

Lisanne: Je passeerde! Doe dat vaker! Je schot is snoeihard!

Noa: Wauw, je ging ervoor. Ik zag je goed druk zetten en in starten zonder de bal.

Coaches: Bedankt voor jullie inzet voor onze meiden! Ga zo door!

Meine