DC1: Een stijgende lijn

Nu we een paar weken onderweg zijn wordt het tijd dat we ook van de DC1 wat gaan horen.
Afgelopen zaterdag waren we voor de eerste keer compleet bij de wedstrijd. Het moment voor een teamfoto en een eerste verslag.

Halverwege vorig seizoen zijn we, na wat wisselende trainers gekomen tot een vaste opstelling met Ilja als coach en Eva & Sander als trainers. Wat in eerste instantie tijdelijk zou zijn is dankzij de enthousiaste groep uitgegroeid tot een vaste samenstelling.

Waar de DC is vooral een groep gezellige meiden was groeit steeds meer naar een hecht team. En dat is ook terug te zien in de wedstrijden. Wat begint met de goede opkomst en inzet op de trainingen zie je langzaamaan terug in de wedstrijden. De meiden gaan steeds beter samenspelen, er wordt meer druk gezet en de tijd genomen om een aanval te spelen. Ook verdedigend wordt er harder gewerkt, durven ze meer aan te pakken en met Zoë in het doel komen tegenstanders moeilijk tot scoren. Daar waar vorig seizoen de meeste wedstrijden ruim werden verloren waren de meiden dit jaar al een paar keer dicht bij een overwinning. Zo ook afgelopen zaterdag.

De wedstrijd kwam wat rustig op gang. Zowel door Roda als de Treffers werd er voorzichtig gespeeld. Er werd geduldig rondgespeeld en afwachtend verdedigd. Hierdoor kwamen er aan beide kanten weinig kansen. De 4-4 ruststand gaf dan ook een goed beeld van de eerste helft. De tweede helft werd er door beide teams met meer overtuiging gespeeld. Het tempo werd opgevoerd, er werd meer druk gezet en er kwam meer ruimte. Helaas ontbreekt het de meiden op deze momenten nog aan het vertrouwen om echt door te zetten, een keer van afstand te schieten of juist te passeren terwijl er voldoende ruimte lag. Helaas werd de wedstrijd met 1 punt verschil verloren, maar een stijgende lijn is duidelijk zichtbaar. Als we met net zoveel plezier en inzet blijven spelen zal de eerste overwinning snel volgen.

Tot slot nog een bedankje naar het enthousiaste publiek wat er elke week weer bij is om de meiden te steunen. Met een extra bedankt aan de ouders van Esmee die de meiden gesponsord hebben met nieuwe truien.