D2: Spanning in de lucht

Vandaag gewoon twee jarigen in ons team. Van harte Gefeliciteerd Joshua en Jill. Op deze mooie zonnige zaterdag mogen wij thuis tegen Twist spelen. Iedereen is er weer klaar voor en de wedstijd begint met een mooie opening van Jesse! Oké, Twist is direct wakker geschud.

Roda speelt snel en lekker over. Maar als Twist de bal heeft scoren ze. Dit team is snel en van veel lijfelijk contact. Anouk krijgt een klap op haar mond, maar gaat stug door, Isabel wordt ook steeds gehinderd en verliest heel even haar zelfbeheersing. Gewoon lekker spelen en scoren Roda zo zet je ze op hun plek.

Roda heeft volop kansen, maar ze gaan er net niet in, net op de paal ernaast of op de keeper. Maar Roda geeft niet op.

Sterre maakt voor de rust nog een mooi doelpunt. 3-8 gaan we de rust in.

Na de rust komt Roda flink terug en het ene na het andere doelpunt vliegt er in. Tim gooit ze even strak in het net.

Vanaf de kant worden de supporters van Twist ook steeds zenuwachtiger… en gaan nog harder schreeuwen. Wij beantwoorden dit heel professioneel met een paar doelpunten.

Ze komen terug met 10-11. Twist gaat steeds feller spelen, maar Roda laat zich niet opzij zetten.

Een paar worden er door Twist gescoord, terecht of onterecht ze tellen wel. En de scheidsrechter heeft altijd gelijk. In verdediging laten we wat steekjes vallen en de eindstand is 11-15

Jarige Joshua wat heb jij weer goed staan keepen, elke week wordt je weer beter. Ga zo lekker door.

Jarige Jill, zoals altijd vlieg je over het veld, onder schept de ballen en zie je goed wie er vrij staan.

Sterre, wat kun jij een mooi blok zetten, de tegenstanders komen daar echt niet door heen. En wat heb je mooie doelpunten gemaakt! Wat zal het team je gaan missen.

Jesse, altijd aan het storen bij de tegenstanders, je kunt mooi een bal onderscheppen. En zoals jij een goal maakt heel goed.

Anne, heel goed verdedigd en mooie kansen gehad voor het doel. Probeer ook de hoeken te vinden bij het goal.

Nissa, wat kan jij goed plakken aan een tegenstander, de volgende keer niet zo veel dansen in het veld maar weer op doel gooien en dan gaan ze er vast en zeker wel in!

Tim, elke week weer weet jij de tegenstanders te verrassen met je linker arm, wat kan jij ze er in gooien zeg strak en hard.

Anouk wat sta jij goed te verdedigen, vol power en je laat je niet aan de kant zetten. Volgende keer gaan ze er weer allemaal in.

Isabel, elke week vol overgave sta je in het veld. Je laat je niet kisten loopt mooi vrij en knalt ze er ook nog mooi in.

 

Voor allemaal, heel goed gespeeld. Blijf met elkaar praten in het veld. Soms staan er een paar teamgenoten zo mooi vrij, maar die worden niet gezien. Vaak is de bal afgooien naar een teamgenoot die vrij staat veel handiger dan zelf voor het doelpunt gaan.

En als de tegenstanders lichamelijke worden, goed wegdraaien en vrijlopen en het beantwoorden met een doelpunt maken.

Op naar de volgende wedstrijd.

MB