D1: Mindset

Deze keer mochten we tegen Indus ’67 spelen op een mooie zaterdagmiddag. Indus staat laatste en veel kids hadden het idee dat dit een makkie werd. Zelfs de coaches hielden er al rekening mee om het team opdrachten mee te geven om bijvoorbeeld niet meer te dribbelen enz… Dit omdat we de vorige wedstrijd met 30-3 gewonnen hadden van een team dat we hoger inschatte, en hoewel dat leuk is, leer je daar niet zoveel van.

Nou heeft het D1 team de neiging om, wanneer ze denken dat ze beter zijn dan de tegenstander, de kantjes ervan af te lopen. Niet qua inzet, maar als team. Op een of andere manier gaat het team individueler spelen en dat merk je in het spel plezier, het kijken naar de vrije teamgenoten en alert zijn in de verdediging.

We waarschuwden het team dan ook om vooral fel te zijn en het tempo hoog te houden.

In de eerste helft liepen we al snel uit naar 6-0. Dit kwam vooral door snelle spelhervattingen en break-outs. Echter lieten we in de verdediging te vaak de tegenstander passeren. (Blijf voor je man/vrouw staan) Hielpen we elkaar niet genoeg. Waren we te afwachtend. De enige reden waarom we niet veel doelpunten tegen kregen kwam door Indus zelf. Ze stonden af en toe vrij voor het doel maar schoten naast/over. Het goede keepwerk van Guido en in de tweede helft Anoek zorgde ervoor dat de schade beperkt bleef. Het had net zo goed 6-6 kunnen staan.

We liepen in de tweede helft uit door snel spel maar de verdediging bleef achter.

In de pauze hebben we aangegeven dat er actiever verdedigd moest worden en meer op de voorvoeten. Men stond stil en men werd links en rechts gepasseerd.

Dat moet echt beter de volgende keer dat we tegen dit team spelen, anders ga je verliezen.

In de tweede helft ging het beter. Men was feller in de verdediging en snel in de spelhervattingen. Ik zag een aantal mooie acties. Het doelpunt van River die goed zag dat de keeper te ver voor haar doel stond is één ervan. Ook werd er goed onderschept door het gehele team.

Nu klink ik wat kritisch hierboven maar dat komt omdat ik weet dat ze beter kunnen. Het is zoveel leuker om meer als een team te spelen. Iedereen krijgt een kans. Er wordt niet altijd naar dezelfde mensen gespeeld en er wordt op tijd afgespeeld wanneer men merkt dat er toch te veel mensen voor je neus staan.

Ook in de verdediging is veel te winnen. Positie tegenover je tegenstander, waar ga ik staan? Wanneer stap ik uit? Op je voorvoeten verdedigen! (Op platte voeten ben je altijd te laat) Help elkaar en let niet alleen op je eigen tegenstander. Let op je tegenstander en probeer niet iedereen te gelijk te verdedigen. Overschat jezelf niet. BLIJF ALERT!!

Maar goed. We zien het als een leermomentje ook voor de coaches. De opdrachten hebben we maar achterwegen gelaten. Ze hadden al genoeg te doen met de normale dingen.

Dit zijn dingen die we jullie leren in de trainingen, blijf daarom goed opletten!

Roda was echt een maatje te groot voor Indus. We waren sneller, feller en iedereen bij ons kan scoren. We blijven maar doorgaan. Eindstand werd 23 – 11

Anne. Bedankt voor het meedoen. Je hebt ons erg geholpen. Bijna een doelpunt gemaakt helaas kwam die tegen de voet van de keeper. Blijf zo hard werken!

River. Wat een goal vanaf de middenlijn! Loop in een break out door naar de 6 meter lijn. Je hoeft niet te schieten vanaf de 9 meter.

Guido. Weer lekker gekeept in de eerste helft. Ga meer voor je eigen kansen!

Ilse. Lekker verdedigd! Ook in de aanval ging je lekker los.

Anoek. In de tweede helft weer heerlijk gekeept. In de eerste helft een paar mooie onderscheppingen.

Shavano. Wat kan jij hard schieten! Helaas zag men je niet altijd. Probeer eens wat meer posities uit dan alleen de hoek.

Sepp. Eindelijk een tegenstander die net zo groot was als jij! Blijf zo hard werken!

Romy. Sterk zoals altijd! Verlies jezelf niet in de actie, blijf bewust waar je medespelers zijn.

Jillia. Je bent aan het oefenen met je schot, heel goed! Je ziet ook meteen dat je beter in de hoekjes schiet.