D1: Organisatie in de verdediging

Deze week mochten we tegen Indus ’67 D1. Een team waar we de vorige keer buiten van gewonnen hadden maar die heel veel open kansen van ons gekregen hadden. We hadden het geluk dat ze niet goed schoten. Dat kon dit keer anders zijn.

Wij wilden dus meer organisatie in de verdediging. We namen de kids in groepjes apart en namen de wedstrijd even met ze door. Afgesproken dat we in een 3-3 verdediging gingen staan en de voorste 3 rond de 11-12 meter. De achterste 3 op de 6-7 meter.

In de aanval de posities goed bezet houden, waardoor je elkaar de ruimte geeft en jezelf dus ook. Slim hé?

Nou, dat is de theorie. Benieuwd wat er gaat gebeuren in de praktijk.  😀

Iedereen het veld in, Indus had de bal. De kids gingen op hun positie staan. 3 voor en, met wat aanwijzingen, 3 erachter. Door deze opstelling hebben de kids veel meer overzicht wie er vrij staat en waar de bal naartoe gaat. Dat resulteerde al snel in een onderschepping en een break out. 1-0. Kijken of we dit vol kunnen houden. Nou dat lukte ons wel. Indus kwam niet ver in ons gebied of de bal werd onderschep en er was een break out. In de loop van de eerste helft merkte dat het krachtverschil groot was. Probleem is dan dat de kids TE gretig werden. Ze letten niet meer op hun positie en dan ontstaan er kansen voor de tegenstander die daar dan ook gretig gebruik van maakt.

Na de eerste helft was het al duidelijk dat het krachtverschil te groot was. We stonden met ongeveer 16-2 voor. In de rust maakte we ons niet populair door aan te geven dat er geen break out meer gelopen mochten worden. Alleen snelle opbouw aanvallen en gewone aanvallen. Dan leren de kids nog iets van deze wedstrijd. Break-outs kunnen ze al lopen.

32 punten zouden we niet gaan halen gaven we aan. (Jillia was daar niet mee eens)

In de tweede helft ging Anoek (zoals gewoonlijk) keepen en Guido spelen. Het was wennen voor het team om niet meteen te gaan knallen wanneer er een bal onderschept werd. Het tempo in de aanval ging ietsjes omlaag waardoor men meer moest overspelen voordat men bij het doel van de tegenstander was. Ook werd, na veel roepen en wijzen, de bal een keer over de linkerkant gespeeld en gescoord. Iedereen maakte een doelpunt en dat zegt ook iets over een team. Anoek liet een paar doelpunten door zodat Indus ook wat speelplezier kreeg.

Je merkt wel zodra we de organisatie vergeten door ons enthousiasme de tegenstander kansen krijgt. Het was een mooie wedstrijd en we kregen zelfs complimenten van de coaches van de tegenstanders. Ze vonden jullie een heel goed team. Ik kan daar alleen maar mee eens zijn.

Eindstand: 32 – 9 (Jliia heeft gelijk gekregen. Toch de 32 punten gehaald)

Wat hebben jullie toch weer hard gewerkt en lekker gespeeld. Top!