DC1: Bloedstollend tot het laatste moment

Afgelopen zaterdag mochten de meiden C van Roda ’71 thuis ten strijde gaan tegen de meiden C van Indus in de Zadkine-zaal. De meiden waren een beetje nerveus want ze hadden nog nooit tegen dit team gespeeld. Na wat afspraken gemaakt te hebben over het goed gebruiken van druk zetten en laag proberen te schieten kon de keeper ingegooid worden en daarna kon de wedstrijd starten.

De wedstrijd ging hartstikke gelijk op en beide teams konden de overwinning al proeven! Desalniettemin bleven beide teams de gehele wedstrijd vrijwel gelijk opgaan. De meiden vanuit de hoek, Sterre, Femke en Anja hebben consistent hartstikke goed de druk ingezet wat leidde tot meer ruimte voor Emi, Talitha, Soraya en Lysanna. Wat superleuk was om te zien was dat Sterre als nieuwe aanwinst helemaal niet verlegen was om zich gelijk fel in het spel te mengen! Dit resulteerde in een aantal pittige ballen voor de keepster van Indus! Ook Femke en Anja beginnen echt leuke dingen te laten zien op de hoek en beiden proberen de ruimte op te eisen om zo tot een doelpoging te komen.

Lysanna die met een hoop stennis toch maar op het midden ging staan want; ‘dat kan ik helemaal niet’ maakte een parel van een doelpunt en werd toen toch even op de vingers getikt door de coach dat ze dat ‘dus helemaal wel kan’!

Esmee heeft op de cirkel een aantal prachtige knallers erin geschoten door middel van goed samenspel met de opbouwers. Ook in de 5-1 opstelling was zij een ware stoorzender voor Indus (en dat zien we graag!).

Omdat er goed druk werd gespeeld vanuit de hoek konden Emi, Talitha, Soraya en Lysanna regelmatig tot een mooie doelkans komen die er (niet allemaal, vooral die hoge ballen niet he meiden! Zijn die afspraken vooraf toch niet goed doorgedrongen.. 😉) veelal wel ingingen!

De laatste 5 minuten stond Roda ’71 NET 1 puntje voor. Helaas in de laatste (ik heb de minuten niet precies bijgehouden door alle intense spanning) minuten werd er vanuit een break nog gescoord door Indus waardoor de score gelijk werd gezet. Er is nog getracht om op een voorsprong te komen in de laatste aanvallen maar dit is helaas niet gelukt en sloten we af met een gelijkspel op het scorebord.

Al met al was het een bloedstollende wedstrijd! Het publiek en de meiden leefden ontzettend mee, wat was het spannend! Superleuk om zo’n wedstrijd te hebben. Laten we afspreken met elkaar wat pittiger en feller te worden en wat feller te verdedigen; en dan zal elke wedstrijd minstens zo goed verlopen!

Zowel de coaches van Roda als de coach van Indus gaven aan erg uit te kijken naar de uitwedstrijd bij Indus. Ook de meiden C kijken uit naar hun revanche en hopen de volgende keer wel een overwinning uit deze wedstrijd te slepen!

PS. dat gaan we gewoon even doen hoor meiden….