D2: TOGB D2

Afgelopen zaterdag stond er weer een wedstrijd voor ons op het programma; thuis tegen TOGB.

TOGB, welke in de zaal nog niet gespeeld had en we dus ook niet konden kijken wat zij gedaan hebben in de vorige wedstrijd; dus we moeten er helemaal blanco tegenaan.

We beginnen de wedstrijd vol goede moed; want na een veldseizoen waarin we steeds meer wedstrijden weten te winnen, hebben de kids als doel om toch echt wel hoog te eindigen in de zaal competitie.
Ons oude team is toch een beetje op door de war gehusseld. 2 hele nieuwe meiden; Amira en Zainab, en 2 nieuwe kinderen uit de D3; Steef en Anne (voor mijn gemak Anne2, want we hadden al een eerste Anne in ons team)

Helaas hebben we de wedstrijd niet naar onze hand kunnen zetten; gelukkig weten we maar al te goed hoe het is om te verliezen, en gelukkig kunnen we nu ook zeggen dat we weten hoe het is om te winnen!

Joshua; je bent echt een kanjer in het doel. Probeer soms nog een pas naar voren te doen, zodat je doel minder groot word. Daarnaast mag je best je verdediging aansturen hoor. Jij hebt er goed zich op. Een man (vrouw)
alleen op de keeper af, die ballen zijn lastig te houden, maar dat was ook maar bij 2 meisjes, de rest had je allemaal makkelijk!

Tim; jij word ook steeds feller en zelfverzekerder in het veld, eis je plek maar op hoor, dat is prima. Als jij je even boos maakt dan zitten er zo weer een paar ballen in met jouw harde linkse!

Jesse; jij loopt ook altijd je benen uit je lijf; en daarmee ook goed voor een paar doelpunten; je hebt onwijs hard gewerkt. Je gaf bij mij aan (heel goed) dat je het een zware wedstrijd vond; dat komt omdat we allemaal zijn blijven knokken; waar je wat meer rust uit kan halen is als je niet altijd gaat dribbelen. Ik zeg het regelmatig tegen jullie; je kan de bal sneller gooien als dat ze zelf kan rennen. Met 3 a  4 x overspelen ben je sneller bij het doel als de tegenpartij en ben je ook niet zo snel moe. Laten we dit wat vaker gaan proberen! Dan hou je meer energie over om de ballen er snoeihard in te knallen!

Anne1; Anne! Anne ! Anne! Jij maakt gewoon het eerste doelpunt! Je word steeds beter en ook steeds feller, en dat mag ook want je doet het hartstikke goed! Je bent positief en je blijft je teamgenoten positief aanmoedigen! Dat is echt heel knap.

Nissa, ook weer 2 goede kansen op doel, en een paar keer goed vrij gelopen en dat de medespelers je ook zagen; helaas gaan die ballen dan net naast of over, maar het is slechts een kwestie van tijd en ook jouw ballen gaan in het net; ze zijn hard genoeg! Probeer ook wel gefocust te blijven als je met de wedstrijd bezig bent; en dat je altijd de bal kan verwachten!  

Jill; ook jij gaat vaker en beter op het doel gooien; sowieso samen met Isabel zijn jullie niet te volgen! (ook niet voor de tegenpartij (: ) Probeer te blijven overgooien, en geen 2 x stuit te maken; en naast de keeper te mikken, dat maakt de dingen een stuk makkelijker, want dan gaan al die mooie ballen wel tellen als punten.

Isabel; jij had van mij een duidelijke taak kegregen in de rust; en deze heb je meer dat geweldig uitgevoerd; je hebt je team weer mee omhoog getrokken om vooral positief te blijven, door te strijden tot de laatste seconde!  Ik heb je nog nooit zo hard zien zweten! Top! Dit is de mentaliteit die we graag zien, en het staat je ook goed !

Anne2; voor jou je eerste wedstrijd met ons; nog een beetje verlegen, een beetje onwennig, bang om foutjes te maken; nou dat hoeft helemaal niet hoor, we leren allemaal van onze fouten, en daar worden we alleen maar beter van. Ik hoop dat je je snel thuis voelt bij ons; je plekje pakt in het team, want je bent welkom!

Steef; Voor jou geldt hetzelfde; wees welkom, en we weten al dat je kan scoren; en je werkt ontzettend hard en loopt jezelf goed vrij, daardoor goed aanspeelbaar! Lekker blijven gooien op doel; want die binnenkant paal van jou heb ik al een paar keer gezien; en dan heeft de keeper geen schijn van kans !

Ook nog even wennen aan die gekke coach? Een beetje gek; maar wel lief!

Zainab, jouw tweede wedstrijd, blijf goed opletten bij de trainingen, ook al is het heel gezellig met je vriendin samen; veel oefenen en goed kijken naar je teamgenoten tijdens de wedstrijd en voor je het weet, kunnen we niet meer zonder je!

Amira; ook welkom in ons team; ook voor jou geldt; blijf goed opletten bij de trainingen en wedstrijden dan is er straks geen houden meer aan met zoveel pit. Ook goed op je spullen letten, anders ben je misschien de volgende keer echt je legging kwijt. Een tas voor je spullen, en je drinkfles is wel handig. Ook goede schoenen en kniebeschermers!

Ik wens jullie heel veel succes de komende wedstrijd; wij zijn een weekendje weg.  Claudia en Claudia alvast bedankt voor het overnemen van het coachen/wisselen; Marieuwe bedankt voor het bijhouden van de doelpunten!
Zulke goede hulpouders zijn zeldzaam, maar ik heb ze allemaal in mijn team!  

DM