DS2: Tikkie opgefokt en het gevoel van de dag!

Afgelopen weekend mochten de dames2 van Roda weer aan de bak. Dit keer tegen een onbekende tegenstander; Oliveo uit Pijnacker.Een Dames 4 team, maar daarmee leggen wij onze lat natuurlijk niet gelijk heel hoog, zonder kleerscheuren naar het einde van de wedstrijd is dan ook deze week ons doel.

Proberen te leren van de wedstrijd, onze wissels proberen die we in de trainingen oefenen, en vooral gefocust blijven. Het team is bijna compleet; Patricia is er niet bij want haar dochter is 2 geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden; Gefeliciteerd!

We starten de wedstrijd en de doelpunten vallen aan beide kanten, iets vaker aan de kant van de tegenstander. Dominique staat als een huis in ons doel; positief en zelfverzekerd. De ballen vliegen soms om haar oren maar; van de 7 pingels die we tegen krijgen; houdt deze bikkel er toch 6 ! Dat is een mooie score! Daarnaast ook super gekeept! De dames van de tegenpartij zijn fysiek, en sterk. En helaas laten wij ons toch een paar keer uit onze tent lokken; dat resulteert in een 2 minuten straf voor Steffie, ze is zo eerlijk toe te geven dat ze inderdaad terug kneep/krabbelde, maar Steffie; tevens goed voor 2 doelpunten! De cirkels Steffie, Kimberley ikzelf worden menig keren door de mangel gehaald, maar we wetens ons ook niet echt vrij te spelen, om zo meer kansen te creëren helaas.

In de rust krijgen we instructies van onze coach Niels, die zich afvraagt wat we in hemelsnaam aan het doen zijn, maar altijd positief blijft. Dit in tegenstelling tot de coach van de tegenpartij, waarbij ik me af en toe afvraag wat hij in hemelsnaam aan het doen is. In deze wedstrijd word er natuurlijk gescoord door Danielle en Kelly, die zijn altijd goed voor een paar doelpunten. Daarnaast weten ook Nathalie, en Marinda het net te vinden. Marinda raakt geblesseerd en blijft de rest van de wedstrijd op de bank, anders hadden er zeker nog wel 1 of 2 doelpunten van jou weer ingegaan, volgens mij word je steeds zelfverzekerder en daarmee trefzekerder bij jouw “nieuwe” team.

Kelly moet altijd even haar vizier scherp stellen, en na wat losse flodders op de keeper, weet ze heel goed de lage hoekjes te vinden. Jij kan echt hard schieten…  Sherida, die samen met Eva in deze wedstrijd geregeld de rol van de midden op zich neemt; dat gaat ook steeds beter, op deze manier kunnen we daarop oefenen zodat Patricia deze rol, af en toe naast zich neer kan leggen.

We gaan elkaar steeds meer aanvullen, maar moeten wel opletten dat we de instructies van de midden opvolgen en ook zoveel mogelijk duidelijk aan elkaar doorgeven.  Sonja staat ook haar mannetje; geen dametje van Oliveo die daar langskomt, zelfs niet bij een poging tot onthoofden. IJzersterk!

Helaas hebben we deze wedstrijd verloren, en de bijgaande foto is ons gevoel hierover; het gevoel van de dag.


Het streven voor onze wedstrijd in januari, als we weer tegen dit team spelen is om vooral positief te blijven! Al met al een leerzame ervaring!

DM