Nieuwjaar speech

Beste leden van Handbalvereniging Roda ’71,

Welkom in het nieuwe jaar, het bestuur wenst iedereen een gezond, sportief jaar waarin alle goede voornemens waar mogen worden.
Na een mooi en druk 2018, met onder andere een jeugd- en seniorenkamp, verenigingsdag, decemberfeest, onderhoudsbeurt kantine en een mooie finaleplaats van onze HS1 in de Jan Alma Cup als hoogtepunt. In dit rijtje had ook nog een Hertog Jan-proeverij moeten staan. Dit is helaas door omstandigheden niet doorgegaan. Maar goed nieuws, op vrijdag 8 maart gaan we een nieuwe poging wagen. De kaartverkoop start binnenkort!

Ook het weekend van 5-7 juli moet je vast vrijmaken in je agenda, want dan gaan we weer op kamp. Hou de site de komende week in de gaten voor meer informatie over de locatie en de inschrijving.

Dit jaar willen  we ons focussen op onder meer het beter informeren van de leden (denk aan de rolverdelingen binnen de commissies en de gemaakte afspraken rondom bijvoorbeeld sportiviteit en respect. Verder gaan we meer doen met ondersteuning en begeleiding van onze vrijwilligers. Denk hierbij aan het Coach-de-coach en de HT2 cursus voor een groot deel van onze trainers.

Ook de ontwikkeling van onze jeugd staat hoog op de agenda, zo is er in samenwerking met de trainers en de TC het jeugdplan verder uitgewerkt en zal dit verder ingevoerd worden komend jaar. We hebben afgelopen jaar veel nieuwe leden mogen verwelkomen, dit is een mooie vooruitgang richting het behalen van onze doelstelling om in elke leeftijdscategorie een team ingeschreven te hebben.

Afgelopen jaar hebben we wederom een mooi bedrag opgehaald met de Grote Clubactie: . Iedereen bedankt voor het kopen en verkopen van de loten. Een extra bedankje gaat uit naar een 3tal leden. Yentl van Herk (ds1 34 loten verkocht), Sterre Bauer (DC1,38 loten verkocht) en Laura de Boer (E1, 55 loten verkocht). Daarmee heeft Laura en de E1 de prijzen gewonnen voor het verkopen van de meeste loten, individueel en als team. De prijzen zullen vanavond/bij de eerst volgende wedstrijd worden uitgereikt.

Voor een nieuw aandachtspunt zijn wij op zoek naar leden die in een werkgroep willen plaatsnemen en onderzoek willen doen naar de mogelijkheden voor verbetering van onze kantine. Op de ALV hebben we het gehad over de nodige onderhoud, we zoeken mensen die met ons willen nadenken over hoe we dit het beste kunnen gaan aanpakken.

De tijdens de ALV genoemde plannen voor een pinautomaat en verse koffie worden steeds concreter. Binnenkort hebben de KC en het bestuur een eerste gesprek met een leverancier.

Tijdens de ALV is ook een besluit genomen over het rookbeleid. Bij deze willen we iedereen herinneren aan het feit dat er vanaf nu enkel nog maar in rookzone naast de kantine gerookt mag worden.

De contacten met en binnen het sportbedrijf Rotterdam om onder andere meer ondersteuning en nieuwe attributen (banken, vuilnisbakken) te krijgen werpt zijn vruchten af. Het blijft wel een punt van aandacht om meer voor elkaar te krijgen voor de vereniging. Het gebrek aan sponsoren is daarom ook een aandachtspunt. Mochten er leden zijn die ideeën hierover hebben, dan horen we het graag.

Naast allemaal mooie dingen hebben we helaas ook slecht nieuws in het afgelopen jaar gekregen en meegemaakt, zoals het wegvallen van een Erelid. Jan Baijens, een verenigingsman in hart en nieren, die samen met zijn vrouw Ria veel voor de vereniging gedaan en betekent heeft. Wij hebben eerder aangegeven Jan te eren met een plek op de vereniging, door het bord te onthullen zal Jan voor altijd een deel van Roda ’71 blijven.

Nogmaals de beste wensen.

Danny Krieger
Voorzitter