DS2 in opmars!

Afgelopen zondag mochten wij weer een wedstrijd spelen. Dit keer een latertje tegen de nummer 1 in onze poule. Inmiddels hebben we wat ervaring als team, en zijn er wat mensen die kennis hebben van te tegenstander. En zo konden we met wat tips & tricks starten aan deze moeilijke opgave. Nadat we al een keer gewonnen hadden van HVOS (nummer 3 in onze poule) leggen wij onze lat natuurlijk niet te hoog en hopen we nog steeds dat we niet volledige weggespeeld worden. En daar waar we wat meer ervaring hebben als team, en we wat doelgerichter verdedigen, weten we ook steeds vaker het doel te vinden!

Waar we in onze wedstrijden een jaar geleden nog tevreden waren met een doelpunt of 5 a 6 (met heel veel geluk een keer 10 a 11 doelpunten) zetten we nu gewoon 17 knallers op het score bord. En helaas; die schoten op de lat en op de paal die tellen niet mee, maar die gaan in de toekomst natuurlijk ook steeds meer en meer het net nét wél weten te vinden, in plaats van net niet! Tijdens deze wedstrijd worden we goed gecoacht door Nathalie, die gedurende haar blessure het stokje even heeft overgenomen van Niels. Het wisselen gaat lekker snel en ook haar aanwijzingen zijn gericht en prettig.

We krijgen hier en daar 2 minuten tijdstraf, en ook de gele kaarten vliegen ons om de oren. Maar dat zegt wel dat we wat harder spelen en niet meer zulke lieverdjes zijn, en dat hoort ook bij het spel. Zelfs Sonja krijgt geel, welke volgens mij (op dat moment wissel op de bank) niet voor haar moest zijn, maar ze accepteert het gelaten. Ook Kimberley, Dominique en Karin krijgen geel. Met een stand van 8-11 in het voordeel van Ventura gaan we de rust in.

Na de rust zetten we ons spel verder door en weet Ventura ook niet verder uit te lopen, sterker nog de eindstand is 17-19. Ik denk dat we tevreden kunnen terug kijken op deze wedstrijd. Er worden leuke wissels ingezet en de linkerhand van Danielle weet de tegenpartij regelmatig op het verkeerde been te zetten. Ook Patricia schiet (..knalt) weer een aantal ballen mooi in de linker en rechter bovenhoek.

Ik weet niet meer wie er allemaal gescoord hebben verder, maar wel dat door een leuke break-out ik de bal nog tussen een paar tegenstanders krijg van (volgens mij) Dominique en hem met een klein lopje over de tegenstander zo in de handen van Maegan weet te krijgen en zij hieruit mooi weet te scoren.

Nog steeds geen doelpunt op mijn naam; maar wel een mooie assist! Yeah! Op naar de volgende leuke wedstrijd tegen Oliveo as. Zondag. Zij staan 6de in onze poule, en als we kunnen winnen van de nummer 3 en 17-19 spelen tegen de nummer 1 dan denk ik dat we ….. ach laten we de lat nóg steeds niet té hoog leggen en vooral lekker plezier blijven houden! Maar wel trots op ons!