HC1: Winterkampioen gaat level up

Eindelijk konden we weer aan de bak. Na een maand geen wedstrijd gespeeld te hebben, is dat toch wel weer wennen. Zeker als je in de tussentijd uit de poule bent gehaald omdat we te maken hadden met een ongelijke verhouding. De enige echte competitie was tussen HVOS en Roda ’71. Om die reden zijn beide teams dan ook een poule hoger ingedeeld.

En omdat we bovenaan stonden, betekent dat dus Winterkampioen!

Een niveau omhoog, level up naar poule #1. Maar ook dit is een gekke poule als je naar de uitslagen kijkt. Om maar even met de deur in huis te vallen, deze poule bestaat uit een top 3, een groot gapend gat en dan komen de overige 5 teams.

Voor het mooie, als er meer jongens aan het handballen waren geweest, had je 3 poules kunnen hebben waar de verdeling beter tot zijn recht had kunnen komen. Maar het zij zo, we gaan onverstoord verder want zeker in deze poule valt wat te leren. Vallen, opstaan, uithuilen bij de coach en weer verder gaan.

Ventura heeft al duidelijk laten zien dat ze mijlen verder zijn met hun uitslag tegen HVOS (45-6) dus wij weten wat we moeten doen, minder tegen en meer zelf scoren. Maar dat is pas iets voor volgende week.

Vandaag dus tegen Conventus en voor een eerste wedstrijd is dat best weer even wennen. Zaken liepen nog wat stroef met name in de aanval. Soms met 3 doelpunten voor maar niet in staat om die voorsprong te behouden. Het was ook meteen een stuk meer incasseren dan dat men gewend was.

Vooral de laatste minuut werd spannend. Met 19-20 op het bord moet je naast je incasseringsvermogen ook nog werken aan je eigen spel blijven spelen en zeker niet te gehaast handelen. Al met al best wel veel variabelen om mee te dealen als je weer helemaal in het ritme moet komen.

Helaas werd het nipt gelijkspel maar we weten dondersgoed dat we dit met meer doelpunten verschil hadden kunnen winnen.

Het is wel meteen mooi vergelijkingsmateriaal met onze oude poulegenoot, want die moesten het met een 21-27 verlies doen tegen Conventus. En aangezien Conventus ook wat andere wedstrijden gewonnen heeft, biedt dat perspectief voor het resterende deel in het zaalseizoen. Laatste zullen we niet worden en de op één na laatste waarschijnlijk ook niet.

Het is een poule waar jullie veel meer van zullen leren en beter van gaan handballen!

De coach