DC1: Zondagvroeg in Rozenburg

Voor de meiden was het even wennen: op zondagochtend vroeg op om een wedstrijd te spelen, Half 10 spelen in Rozenburg. Maar ze waren er allemaal en hadden er zin in. De vorige wedstrijd tegen Indus eindigde met een gelijkspel, dus vandaag wilden we winnen. Ondanks het vroege tijdstip was er veel publiek meegekomen om jullie naar die overwinning te schreeuwen.

Als de meiden vandaag net zo zouden spelen als de eerste helft van de laatste wedstrijd, uit tegen Helius, dan zou dat ook moeten lukken. De opdracht voor vandaag was helder. Fel verdedigen, op tijd erbij en proberen de bal te onderscheppen en aanvallend de tijd nemen, goed blijven rondspelen en kijken wie er vrij staat.

Bij het beginsignaal bleken de meiden niet helemaal wakker, we kregen gelijk een tegendoelpunt in de eerste aanval van Indus. Ook aanvallend begonnen we iets te gehaast. Maar al snel waren de meiden wel wakker en werd het een spannende eerste helft. Er werden mooie aanvallen gespeeld. Goed druk gezet en gekeken wie er vrij stond. Verdedigend werd er hard gewerkt. Door goed uitstappen, constant mee te schuiven en elkaar te helpen werd het voor Indus moeilijk om te scoren. We gingen dan ook met 6-5 voorsprong de rust in.

De tweede helft konden de meiden de sterke eerste helft goed doortrekken. Door goed verdedigen en via een aantal mooie aanvallen wisten we zelfs 4 punten uit te lopen.

Dit zou wel eens de eerste overwinning van het seizoen kunnen gaan worden… En voor wie de uitslagen niet zo goed bijgehouden heeft. Ze waren er al een aantal keer heel dichtbij, maar hebben helaas een paar keer net met 1 of 2 punten verschil verloren.

Met nog 15 minuten te spelen begonnen de meiden zelf ook te zien dat ze misschien wel konden winnen. Helaas maakte dit besef de meiden zenuwachtig en gehaast. Er werd minder scherp verdedigd en aanvallend weer te gehaast geschoten. Indus bleef wel geconcentreerd doorspelen en kwam langzaamaan aan terug. Met nog 8 minuten was de stand nog maar 9-10 in ons voordeel. Het zou toch niet…?

Gelukkig wiste de meiden zich weer te herpakken. Dit wilde ze niet weggeven. Met 2 goed uitgespeelde aanvallen werden de punten binnen gehaald. Een mooie overwinning: 12-10.

Meiden, fantastisch gedaan, er hard voor gewerkt en deze wedstrijd verdiend gewonnen. Zet dit door en er gaan zeker meer overwinningen volgen!