HC1: Steek dat maar in je zak!

Verliezen kan op twee manieren. Je enorm rot voelen of met een goed gevoel het veld verlaten. Ons doel was duidelijk. Minder punten tegen en iets meer scoren dan onze oud poulegenoot HVOS tegen een oppermachtig en reuze sportief Ventura.

De 29-8 is dus beduidend beter dan de 45-6, dat moge duidelijk zijn. Een opsteker voor ons eigen team om even te onthouden als we de volgende keer weer in Spijkenisse staan.

En er moest best wel veel gebeuren in zo’n wedstrijd om de boel onder controle te houden. Veel langer je aanval opzetten, elkaar nog beter aanspelen zonder dat er meteen een onderschepping volgt, je aan de afspraken houden met druk spelen, wel snel teruglopen als de bal wordt onderschept, vertrouwen in je eigen aanval hebben en als je schiet dan ook met volle kracht.

Zaken die niet altijd lekker liepen, maar desondanks wel zorgden voor die 16 doelpunten minder tegen. Het aantal eigen doelpunten had wel wat hoger gekund maar je kunt niet alles hebben.

De coaches en scheidsrechter van Ventura hebben toch nog wel even wat dingen gezegd over het team van Roda ’71 en dat mag je zeker even in je zak steken!

  • Er staat wel degelijk een team
  • Jullie spelen handbal met elkaar
  • Als jullie zo blijven spelen ga je zeker nog wat wedstrijden winnen in deze poule

Ik wil hier nog een ding aan toevoegen; het wisselen ging nu een stuk beter omdat jullie ook daadwerkelijk stukken meer inzet toonden. Geef alles, kom wisselen, rust even en geef weer alles.

De messen zijn nu geslepen tegen een van de top 3 uit de poule, dus op naar een week goed trainen op druk en instarten want volgende week spelen we tegen HVOS.

De coach