D1: Leuke wedstrijd met een toetje

Dit weekend hadden we een thuiswedstrijd tegen Atomium’61. Iedereen was aanwezig. Laura kon helaas nog niet meespelen ivm haar enkel maar kwam wel aanmoedigen! Top en Beterschap!

Voor de wedstrijd verschillende spelers opdrachten gegeven zodat ze gefocust bleven. Ze hebben nog wel eens de gewoonte wanneer ze tegen een, in hun ogen, “zwakker” team spelen slordig te worden in hun spel. (Afronden, overspelen, verdedigen, enz.).

River de opdracht gegeven om in de aanval in te starten zonder de bal, Romy de opdracht gegeven te blijven kijken naar haar medespelers wanneer ze druk zet in de aanval. Bij Jillia aangegeven dat ook te doen. Ilse de tip gegeven zichzelf meer ruimte te geven wanneer ze op doel schiet. Anoek de opdracht te geven om door te gaan in de aanval. Ook wanneer de verdediger aan haar hangt. Guido mocht in de break outs alleen harde ballen gooien en geen boogballetjes. Shavano moest zijn goede spel van de vorige wedstrijd gewoon doortrekken en dat gold ook voor Anouk. Sepp moest de cirkel goed in de gaten houden.

Ok, dat was de warming up. Leeeeeeeeeeeeeeeet’s GO!

Atomium’61 is een team wat aan het opbouwen is. Wij zijn al wat verder. Dat was al snel te merken. Vooral in de eerste helft van de eerste helft. We gaven niets weg. Verdedigde slim. (Als de tegenstander al gedribbeld had namen we wat afstand en probeerde we de bal te onderscheppen) De onderscheppingen kwamen er ook. Gelukkig bleven we goed naar elkaar kijken en ik heb regelmatig hele snelle aanvallen/doelpunten gezien zonder dat er met de bal gedribbeld werd. Voordat Atomium het wist stonden we ver voor.

Maar ja, leren we daar wat van?

Van een aantal spelers weten we dat ze goed zijn in onderscheppen en heel snel zijn. Om ook de andere spelers dat te leren besloten we om in de verdediging af en toe mensen te wisselen. Dus bijvoorbeeld Shavano naar voren in de verdediging en River naar achter. Zo leert een speler snel te reageren en te onderscheppen en een speler om over te nemen in de verdediging. Ook probeerde we de kids in de verdediging wat terug te laten vallen en Atomium een kans te geven om wat op te bouwen.

In de aanval gaven we de kids de opdracht naast de snelle aanvallen ook eens een rustige aanval op te zetten.

We hebben hele mooie dingen gezien en wat zijn jullie gegroeid in jullie spel. Ik zie dingen die ik nog niet kon op jullie leeftijd. Een schijnbeweging tijdens het dribbelen, Romy liet zien hoe dat moet. Een valsprongschot, Ilse draait er haar hand niet voor om. Instarten zonder bal en de bal ontvangen van een medespeler (die je goed ziet instarten) en een doelpunt maken. Sepp, Anouk, Shavano, River, missie volbracht! Anoek en Guido, lekker gekeept en mooie break out gegooid. Heel knap! Jillia houdt de druk erop in de aanval en verdediging, altijd fanatiek! Heel goed!

Het zal geen verassing zijn dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. We waren deze keer een maatje te groot. Uitslag 28-8

In het veldseizoen zal het niet zo makkelijk gaan. Dan zijn de tegenstanders een stuk sterker en zullen de kleine dingen zwaarder meewegen in het eindresultaat zoals: Snel terugkomen na een aanval, goed mikken op het doel, op tijd uitstappen in de verdediging, enz… Maar dat zien we dan wel. We gaan veel leren!

Na de wedstrijd hadden we voor de spelers nog een hele leuke verassing. De vader van Jillia (Alan) en River (Michel) hebben geregeld dat het hele team in de zomer naar een internationaal toernooi mag. Het toernooi is in Lübeck, Duitsland. Er spelen ongeveer 100 teams uit verschillende landen. Een fantastische ervaring! De kinderen waren in het begin nog stil van verbazing (die heerlijke stilte) maar kwamen al snel los met allerlei vragen en blije blikken! Super gaaf!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny