DB1: Met 6 tegen 7

Deze week uit bij Atomium. Helaas kon Beau er niet bij zijn vandaag, wat betekent dat we een dame te kort komen. Ook vanuit de meiden C lukt het niet om versterking te krijgen, dus werd het een potje 6 tegen 7. Na de zomer zijn jullie geloof ik met een stuk of 12, dus dat probleem lost zich vanzelf op 😉

Maar goed, Atomium!! Deze dames zijn meestal net een tandje beter dan Roda. Ze zijn altijd fit en scherp, verdedigen op het randje en erover, maar weten precies hoever ze kunnen gaan om geen 2 minuten te krijgen. Goeie ploeg! Het doel was dus om de schade te beperken. Eerlijk gezegd waren we langs de kant een beetje bang dat Atomium flink aan het doelsaldo zou gaan werken vandaag.

Die angst bleek totaal ongegrond. Man, man, man wat een fantastische pot hebben jullie gespeeld!! Petje af en diep, diep respect vanaf de zijlijn. Jullie schoven goed, sloten goed, vielen aan, verdedigden top, Keepten fantastisch, gingen door, lieten je kop niet hangen, hielpen elkaar, gunden elkaar rust waar nodig, zeurden niet, waren sportief en lieten je niet provoceren. Kortom, jullie speelden zelfs met 6 als een compleet team.

Volgens mij waren jullie zelf ook wel een beetje verrast hoe jullie speelden, vooral in de tweede helft. Om met jullie eigen woorden te spreken ‘ze hebben de 20 niet gehaald’. Ik had zelf echt geen idee meer wat de uitslag was, maar ik zie in de handbalapp dat het 19-6 is geworden.

En tot slot nog even dit. Ik hoor jullie vaak klagen over de scheldwoorden die jullie in een wedstrijd om je oren krijgen van de tegenpartij over dames van lichte zeden met een ernstige ziekte. Persoonlijk ben ik er erg trots op dat jullie je hier iedere keer zo over verbazen (dat betekent namelijk dat jullie dat woord buiten wedstrijden om niet zo vaak horen). Als een tegenstander het nodig vindt je uit te schelden, ben je gewoon heel erg goed bezig. Zie het maar als een eer als een tegenstander dat nodig heeft. Ene oor in en andere oor uit, niet op reageren en gewoon lekker doorspelen. En ook dat hebben jullie vandaag fantastisch gedaan.

Claudie