DS2: Ventura

Vandaag stond de wedstrijd tegen Ventura op het programma. Een aantal van ons team waren afwezig maar toch zaten er nog 4 wissels bij ons op de bank. Sander was er om ons te coachen, heel fijn! Ventura staat eerste in de poule, wij laatste. Toch begonnen we positief aan de wedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd had het flink geregend. Het veld was nat maar niet glad. Wel erg vervelend dat de bal zo ontzettend nat werd. De eerste helft hadden wij, maar ook Ventura, last van de gladde bal. Daardoor ontstonden er wel wat grappige momenten maar helaas wat minder doelpunten. Wij waren goed aan het verdedigen. Nicole stond ook heerlijk te keepen! In de eerste helft vielen er maar 5 tegendoelpunten. Wij bleven lang op 0 doelpunten staan maar aan het einde van de eerste helft werd er door een break-out toch nog gescoord! Ruststand 5-1.

De tweede helft ging beter. We bewogen meer, we konden de bal allemaal wat beter vangen (het veld was inmiddels weer droog) en er werden een paar mooie combinaties gespeeld. Bij Ventura kwamen de goals vooral door 1 speelster die ze keihard in de kruising schoot. Meiden uit het team van Ventura noemden het ook wel ‘een éénmans-show’. Wij bleven positief naar elkaar en we maakten plezier. In de tweede helft zijn er nog 4 doelpunten gemaakt. Ventura bleef ook scoren en de eindstand was 17-5.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Vires op het programma!