HC1: Meivakantie kwijt in één helft

Met redelijk wat ervaring door de loop der jaren, weet je op een gegeven moment welke vakantie lang blijft na-ijlen en welke je zo kwijt bent. Kerst en voorjaar net achter de rug, wat soms weken kan duren en de meivakantie is meestal slechts een halve wedstrijd lang ergernis.

En zo vandaag dus tegen Gemini, waar het “wakker worden” moment pas ver in de eerste helft tot stand kwam. Even zo goed gingen we na een achterstand van 4-1, met een kleine voorsprong van 7-11 de rust in.

Het werd droger, de bal minder nat, beter aanspelen en waar er eerst veel moeite nodig was om de verdediging voorbij te komen, bleek die in de tweede helft stukken minder te zijn.

Sommige spelers hadden het ineens op de heupen en scoorden er flink op los. De drive was zeker weer terug.

Zoals de scheidsrechter het al aangaf, in de tweede helft wordt er in totaal door beide teams twee keer zoveel gescoord dan in de eerste helft (36 om 18 doelpunten).

De 22-32 eindstand maakte dat ook wel duidelijk.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en aansluitend op die dag de clinic van Dani Baijens (die we meteen maar even breed trekken voor Jongens D en C!)