HC1: Onwennig, onwetend, en toch…

Jazeker, staat er wat. Met een team van 9 spelers en een verlies van zo’n 160 kilo ten opzichte van het vorige HC1-team (wat een vergelijking…) waren we in ieder geval compleet bij de eerste veldwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Wat zijn de pluspunten al meteen bij aanvang? We hebben twee linkshandigen!

De minpunten? We moeten weer helemaal opnieuw beginnen.

En iets zien te verzinnen dat de keeper vrolijk maakt, want die zal nog wel een paar van dit soort wedstrijden meemaken.

Om maar met de deur in huis te vallen,… 18-31 verliezen, maar daar zit wel een kanttekening aan vast. Dat de tegenpartij met hun net overgekomen D-tjes ineens op 6-0 gaan staan te verdedigen lijkt o-zo praktisch en o-zo slim, de betere handballer weet waar dit op afstevent. Een gebrek aan ontwikkeling in snelheid, inzicht en souplesse op de lange duur.

Mogen we er iets van zeggen? Nee, eigenlijk niet. Zolang NHV zijn spelvisie slechts tot en met D-jeugd vastlegt, ben je vanaf C vrij om te bepalen welke verdedigingsvorm je hanteert. Of 6-0 dan voor de ontwikkeling van je kids handig is, is een andere discussie. (ik weet ondertussen wel het antwoord, maar wellicht nu maar eens om tactische redenen mijn mond hou. We’ll meet again…)

Dus… We gaan verder zoals we zijn begonnen. We hebben even een 4-tal aanvallen in de tweede tweede helft (geen typefout!) op 6-0 verdedigd, maar hier hebben we onze keeper geen plezier mee gedaan. 3-2-1 dus, maar wel beter gaan verdedigen. Een van de onderwerpen voor komend seizoen.

Een ander onderwerp is de aanval. 18 doelpunten maken met een “compleet zooitje ongeregeld” kan niet, dus is het wellicht toch niet zo’n zooitje ongeregeld.

Een aantal van de “iets minder stevige kids” mochten meteen genieten van pijntjes, ademnood en andere ongemakken. Onze reeds aanwezige C-spelers hadden daar beduidend minder last van (waren er niet toevallig 2 die ook nu pas eerste jaars C zijn?…) Er is dus nog wel even een klein sprongetje te maken in uithoudingsvermogen en mentale pijnstillers kweken. (Tenzij je natuurlijk ongelukkig op je pols terecht komt, dat doet gewoon zeer!)

Joshua: Ja,… Ze gooien harder maar daar heb je vandaag nog niet veel van gemerkt. Als je ECHT keeper wil worden zul je door moeten bijten want je hebt zeker niet de makkelijkste klus. Let op de aanwijzingen die je gaat krijgen in de trainingen. Het is aan jou om die steeds toe te passen en daarmee beter te willen worden.

Tim: Een van onze linkshandige goudhaantjes… Alles wat ik zou willen zeggen zorgt er alleen maar voor dat je een arrogant en vervelend kind gaat worden en naast je schoenen gaat lopen. Dus,… Je hebt nog veel te leren. Ga lekker door met het ontwikkelen van je schot (lichaam recht!) en de rest komt vanzelf wel met de komende maanden training op positiespel!

Jesse: Ja knul,… Ineens komt er zo even 10 minuten extra speeltijd bij. Dat voel je vast wel in je benen. Conditie en een beetje mazzel met de groeispurt die niet vervelend gaat doen, dat gaat vast helpen. Voorlopig heb je met slechts één training je redelijk kunnen neerzetten als midden opbouwspeler! Afhankelijk van hoe eigenwijs en vervelend je bent, kan ik bepalen of je kneedbaar genoeg bent voor de meest belangrijke opbouwpositie op het veld. Denk het wel 😉

Shavano: Als je niet zeker bent van jezelf, loopt het ergens vast. Als jij zeker bent van jezelf, ben je nagenoeg onhoudbaar. Vorig seizoen heb ik deze beide tegenstellingen van je gezien. Weet je waar je nu al meteen beter in ben geworden? Een aanwijzing volgen die heel moeilijk uit te leggen valt als je er nog niet echt goed op getraind hebt. Maar je deed het toch mooi wel! Ogen dichtdoen, luisteren en verbeelden wat er gebeurt. Dat werkt meestal het beste!

Sepp: Je was zoekende naar een positie maar kon hem niet echt vinden. Dan maar een valworp op het teerveld in de hoop dat je verkeerd op je pols neerkomt en zielig naast de coach mag zitten hopende op een ferme knuffel en een beetje aandacht? Ow… Nee, ik dacht het ook niet… Deed wel pijn. Kusje erop wilde je ook al niet. Nou… Sterkte makker! Hopelijk valt het heel erg mee!

Anthony: Ons andere linkshandige goudhaantje. Heeft vandaag dus zijn officiële eerste wedstijd gespeeld! Ach, beetje onwennig in de uitvoering als opbouwer in plaats van hoek bij de trainingen, toch mooi een paar doelpunten gescoord! Goed dat je als trainingslid al vorig seizoen gestart bent, want het geeft je dus deze voorsprong wat we meteen zien in de eerste wedstrijd!

Thijmen: Routinier in het druk zetten, je zou het niet zeggen Thijmen, maar ik zeg nu tegen “al die Deetjes” dat ze vooral naar jou en Timothy moeten kijken als jullie druk zetten vanaf de hoek. Het moment van wachten, stuiten, naar binnen draaien en…. Scoren?! Okee, ja dat kan je ook doen…

Timothy: Je gaf vorige seizoen al zo lekker stamelend en stotterend aan “ik wil midden proberen”. Okee, “i i ik ww wil mmi midden proberen!” zo klonk het eigenlijk. Nou,.. Vandaag heb je dat samen met Jesse opgepakt en laten we eerlijk zijn… Ik denk dat die middenpositie voorlopig ook wel door jullie beiden zal worden bezet. Dat gaat goed rakker! Maar blijf ook zeker gebruik maken van je storend vermogen in de verdediging. Inpikken die bal en wegwezen!

Milan: Aanvoerder van HC1 2019-2020. Laten we het maar meteen officieel maken maat! Betekent wel een zware last op je schouders. Nee, geen salarisverhoging, hooguit eens een keer een tosti bij goed gedrag. Voor de andere guppen in het team: DIT IS JE CIRKELSPELER! Kijk er eens naar, wie weet kun je hem aanspelen! Meestal vaker dan dat jullie zien. Zo, laat dat dan maar meteen duidelijk zijn voor dit seizoen waarop we gaan hameren!

Al met al? Zolang je mij niet hebt horen zuchten betekent het dat ik potentie zie in het team.

De enige keer dat ik zuchtte was omdat Thijmen me weer een por in mijn buik gaf…

De coach