D1: Nieuw seizoen, nieuw team, welkom!

Daar staan we dan, 6 weken zomervakantie gehad en 2 halve trainingen. Spelers die elkaar wel kennen, maar nog niet echt samen hebben gespeeld. De samenstelling van het nieuwe team bestaat uit een aantal spelers welke zijn overgekomen vanuit de E, D1 en D2. Samen vormen jullie het nieuwe D1 team. In het volgend verslag stel ik ze nog even voor. Als trainer ben je wel bekend, maar als coach is het net zoals het nieuwe team ook nog wel even wennen.

Dit was hard werken in de eerste wedstrijd, want hoe spelen we samen en waar moet ik opletten. Deze wedstrijd was een mooi leermoment voor zowel jullie als spelers en voor mij als coach.

Verdedigend een nieuw systeem, moet ik dan wel of niet bewegen of wacht ik af dat iemand anders het gaat oppakken voor me. Dit zijn de vragen waar jullie in de loop van de wedstrijd zelf antwoord op hebben gevonden. Soms met een glimlach en een blik van herkenning en soms na een aanwijzing van de meer ervaren spelers of coach.

Het was logisch dat aanvallend nog weinig samenwerking te zien was, spelers uit verschillende teams met hun eigen spel en in de eerste wedstrijd van het seizoen. Toch werd er later in de wedstrijd al gezien dat je het als team moest doen. Samen werken in de aanval en verdediging is heel belangrijk. Het gebeurt niet van zelf…..daar moet je wel iets voor doen. Samen gaan we werken aan de uitvoering en de vorming van het team.

Al met al een wedstrijd waar veel in gebeurde met mooie momenten, hele mooie momenten. Dit ondanks dat het warme weer niet mee werkte, de conditie na 6 weken vakantie ook nog niet optimaal was en de nieuwe spelers waar je mee moest samenwerken.

Aan het weer kunnen we niet zo veel veranderen, maar aan conditie en samenwerken wel. Daar zijn de trainingen voor en de leermomenten van de wedstrijden. Let’s do this together!

Jullie Coach