DC1: Een begin vol met veranderingen

Dit jaar begint het Dames C1 team met heel veel nieuwe gezichten en veranderingen

Verandering 1: Veel spelers van de C zijn doorgestroomd naar de B. Daarvoor zijn een berg Deetjes voor in de plaats gekomen.

Verandering 2: Twee “nieuwe” trainers. Stefan en Myrthe. Twee zeer enthousiaste trainers die weten waar ze het over hebben. (Dus luister goed en train hard 🙂 )

Verandering 3: Nieuwe coaches. Meine en Marco. (Jullie weten wel, die twee kale knakkers aan de kant)

Verandering 4: Een nieuwe benadering van het handbalspel. We volgen het beleid van het NHV. We willen Snel, Dynamisch, Effectief, Verrassend zijn. Dit houdt in dat we een 3 (op de 6 meter), 2 (op de 9 meter) en 1 (op de 10 meter) verdediging gaan hanteren. Doel is veel ballen onderscheppen en een snel spel laten zien. Bij de D spelen we al heel offensief (maar nog vrij chaotisch) en bij de C speelden we 6/0 of 5/1. We gaan dus een beetje in het midden zitten tussen deze twee systemen, maar het blijft een nieuwe ervaring voor iedereen en dat is spannend.

Verandering 5: Ook voor de ouders is het spannend. Hoe zal mijn kind het doen? Zal ze het nog leuk vinden?

Dit weekend mochten we weer spelen. Whoohoo! Dit keer tegen Helius. Helius heeft een team wat voornamelijk bestaat uit 2de jaars C spelers en dat kon je goed zien. Helaas kon Laura niet meespelen omdat ze haar been gebroken heeft. Balen! Talitha loopt ook nog op krukken en Femke plus Anja zijn nog op vakantie. Gelukkig wilde Ilse van de D1 meespelen na haar wedstrijd zodat we twee wissels hadden. (Super bedankt dame! Je deed het heel goed en je maakte nog zelfs twee doelpunten!)

Anoek ging de eerste helft keepen.

Afgesproken met het team dat iedereen op diverse posities ging staan om ervaring op die posities te krijgen. Ook aangegeven dat ik veel durf wil zien. Probeer veel uit. Daardoor leer je.

In de eerste helft ging het best wel goed. De meiden toonde veel inzet. Ze probeerde veel druk te zetten op de 6/0 verdediging van Helius.

Helius moest wennen aan de offensieve verdediging van de meiden. Maar zoals ik al eerder typte het is een ervaren team en na verloop van tijd kwamen de één/tweetjes. Ons team is nog niet zover. We moeten nog veel en hard trainen op deze verdedigingsvorm. Individueel (techniek ed) en als team (overgeven en als een blok schuiven). Maar ik geloof dat je met dit soort spel verder komt dan met een saaie 6/0 verdediging. Je leert met een 3/2/1 verdediging een stuk meer als speler.

Geloof in jezelf, geloof in je team. Ook in de aanval zag je af en toe het potentieel van spelers. De lange armen van Jill die goed de ballen probeerde te onderscheppen en in de aanval niet bang was om eens van afstand te schieten. Het harde schot van Emi, die erachter kwam dat wanneer je wat meer afstand neemt van de verdediging je beter druk kunt zetten en schieten. Isabel die niet bang was om af en toe een schot te wagen op doel. Anouk die heel mooi een bal onderschepte en hem ook mooi afmaakte. Romy die erachter kwam dat ze echt sterk is. Anne die een paar keer dicht bij een doelpunt kwam en keihard op de paal schoot. Sterre die heel goed druk zette in de hoek. (ga een keer door meid!) Anoek die een paar mooie break-outs gooide. Ilse die goed het gat wat gecreëerd werd door de hoek indook en scoorde! Je ziet het durf in het team een beetje omhoogkomen. Superknap!

In de tweede helft ging de vermoeidheid ook meespelen. Het was warm en de meiden hebben nog niet veel conditie. J Maar qua inzet heb ik niets te klagen. Ze bleven doorgaan. Er zaten een paar prachtige break-outs tussen waar het team goed bleef kijken waar de teamgenoten stonden. Heel knap. In de verdediging liep het niet altijd lekker maar soms ‘klikte’ het wel en dat werd de bal ook knap onderschept. Superknap voor zo’n eerste wedstrijd met maar twee trainingen achter de kiezen.

Eindstand 13 – 29

Op naar de volgende wedstrijd!

Jullie trotse coaches

Meine en Marco