DB1: Mooie start van een nieuw seizoen!

Na een aantal weken zomervakantie was het de laatste dag van augustus om het nieuwe seizoen van start te laten gaan met het B-team dat is aangevuld met een aantal meiden die overgekomen zijn uit de C.

Helaas konden we door blessure en vakantie nog niet over het volledige team beschikken, maar dat geeft de coach in ieder geval nog even de tijd om er langzaamaan te gaan wennen meer dan 1 wissel op de bank te hebben zitten (zelfs de luxe van twee keepsters).

Met een behoorlijk brandend zonnetje en zomerse temperatuur begonnen we goed aan de wedstrijd tegen MOK.

Met een 5-1 verdediging lukte het MOK niet om heel gevaarlijk te worden en met in de eerste helft Lieke in het doel werden de afstandsschoten die het wel over de verdediging haalden nog voor de doellijn gekeerd.

Lisanne was zo te zien blij dat de zomerstop er weer op zat en gooide maar even een paar ballen achter de keepster in het doel waardoor een klein gat in ons voordeel werd geslagen.

Door het warme weer was duidelijk te merken dat het voor beide partijen lastig was om op tempo te spelen en dat het moeilijk was om een gat te vinden. Door beide partijen werd er niet veel gescoord.

MOK probeerde nog in het tweede deel van de eerste helft wat chaos te creëren door met twee cirkels te gaan spelen, maar door daar juist goed terug te zakken en de cirkels door te geven bij het schuiven konden zij niet gevaarlijk worden.

De tweede helft stond Zoé in het doel, maar kreeg helaas al vrij snel een bal hard tegen haar voorhoofd en kon niet verder meer keepen. Hierdoor nam Lieke weer plaats in het doel (gelukkig, we hebben twee keepsters!).

Waarschijnlijk sloeg de warmte flink toe, want MOK begon meer te scoren dan wij iets terug konden doen en zo nam onze voorsprong langzaam af.

De cirkelspeelster van MOK maakte het onze verdediging flink lastig, al was dit voornamelijk door behoorlijk actief te sperren. Vooral Laila had het daar flink lastig mee, maar pakte dit heel goed op en deed wat ze kon doen om de cirkel niet haar zin te geven. De scheidsrechter was dit actief sperren ook opgevallen en heeft aan de cirkelspeelster een waarschuwing gegeven. Dat gaf direct weer voldoende rust in onze verdediging.

Gelukkig lukte het MOK niet om onze voorsprong weg te poetsen doordat wij nog een aantal keren wisten te scoren en stond na het laatste fluitsignaal een eindstand van 12-10 op het scorebord.