HB1: Mooie opening van het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen is afgelopen zaterdag dan toch echt van start gegaan. Met één training in de benen mochten we vandaag de strijd aan gaan tegen Helius. Voorafgaand aan de wedstrijd hoorde we dat ook Helius nog maar één keer getraind had en dat zij een stuk minder intensief dan ons hebben getraind. Hoewel je een wedstrijd niet wint of verliest op één training, gaf ons dit toch wat goede hoop.

Vanaf het begin van de wedstrijd ontbrak het aan de nodige concentratie waardoor we al vlot een 0-2 achterstand hadden. Gelukkig herpakten we ons snel en konden we Helius bijbenen. Over en weer werd er gescoord en de wedstrijd liep gelijk op. Aan onze kant werd lekker stevig verdedigd en ook onze aanvallen waren op veel momenten een genot voor het oog van de toeschouwers. We waren blij toen het rustsignaal klonk en we met een 9-9 tussenstand even de schaduw op konden zoeken.

De aanwijzingen in de rust waren simpel… Ga in de aanval ook een voor je eigen kansen en probeer in de verdediging meer op de bal te verdedigen in plaats van op de persoon. Dat laatste wat ons nog werd geadviseerd door de scheidsrechter.

Vol goede moed gingen we het veld weer in en begonnen we aan de tweede helft. Een helft welke een nog grotere uitputtingsslag was dan de eerste helft. Gelukkig had Helius hier meer last van dan dat wij dat hadden en konden we in de loop van de tweede een voorsprong opbouwen. Onder de aanmoediging van het fanatieke publiek zijn door blijven gaan. Onze inzet werd beloond door nog meer mooie aanvallen en mooie combinaties. Al dit bleek te veel voor Helius. Uiteindelijk na het laatste fluitsignaal liepen wij als winnaars van het veld met een stand van 22-17.

Als deze wedstrijd een maatstaf is voor de rest van het seizoen, dan kan het nog wel eens een mooi seizoen gaan worden. Al met al hebben we een prima wedstrijd gespeeld waarin we veel mooie dingen hebben laten zien. Ook waren er nog genoeg dingen die we kunnen verbeteren, maar daar gaan we komend seizoen gewoon aan werken.

Al met al een goede eerste wedstrijd en op naar nog meer mooie wedstrijden dit seizoen!