DS1: Nederlaag met perspectief bij start veldseizoen

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd weer even wennen. Sommigen zijn net terug van vakantie en sommigen genieten zelfs nog van hun vakantie (Nikki, Vera en Yentl). Helaas heeft Roos een kruisband blessure waardoor ze voorlopig niet zal spelen. Gelukkig is er aanvulling uit DS2 (Eva Bos en Karin) en van de B junior Beau, zodat er toch een team met voldoende wissels stond om het op te nemen tegen de dames van Stompwijk.

Die begonnen net iets beter aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong, mede door een aantal snelle break-outs. De Roda dames proberen terug in de wedstrijd te komen en door goals van Kim, Simone, Myrthe, Ginger en Idy blijft de achterstand maximaal 3 punten, mede door degelijk keeperswerk van Yvette. De ruststand wordt 10-13.

In de 2e helft lijkt het spannend te worden als het verschil terug wordt gebracht naar 2, maar nog dichterbij lukt helaas niet. Marieke werkt hard en Maegan pikt haar doelpuntjes mee. Maar Stompwijk houdt het gaatje in stand. Eva komt in de goal Yvette aflossen en de Roda dames maken een paar mooie goals. De dames van Stompwijk echter ook en het verschil loopt in de laatste 10 minuten op zodat het eindsignaal met 19-24 wordt bereikt.

Helaas wordt het seizoen begonnen met een nederlaag. Maar omdat er genoeg leuke aanvallen tussen zaten, zal dit voor coach Bert een nederlaag met perspectief zijn.