HC1: Welles nietes

Vandaag mochten de guppen het opnemen tegen Conventus op een nat veld. Zo af en toe druppels en een glanzend waterig veld wat voldoende zorgde voor balverlies aan beide zijden.

Welles vangen, dan weer nietes vangen, welles wissel, en uiteindelijk geen wissel.

Thijmen ging door zijn enkel door welles in te starten (misschien dan volgende keer maar nietes doen? Nee welles!)

Ondanks een te verwachten lager tempo was Conventus redelijk snel in onderscheppen en wegwezen. Roeien met de riemen die we hebben en roeien werd het af en toe toch wel door het natte veld.

Er werd vandaag iets meer met elkaar gewerkt om te proberen te verdedigen, iets waar we nog niet al te veel aandacht aan hebben besteed. In de aanval is het nog te star. Midden staat veel te dicht bij de negen meter, opbouwers blijven staan als de verdediging ver uit gaat staan.

We wachten tot we de bal hebben en dan gaan we eens kijken wat we gaan doen, op zo’n manier komt er niet echt tempo in. We zien ook helemaal niet dat iemand vrij staat op de hoek. Zelf instarten en de verdediger binden om een ander vrij te spelen is ook iets wat nog niet tot de verbeelding spreekt.

Ach jee… We moeten weer helemaal opnieuw beginnen Sven… Je zag het, maar zelf instarten zoals jij wel gewend bent, strandt uiteindelijk ook op niets als er geen vervolg komt door een ander.

Een ding is wel duidelijk Milan, je hebt in één wedstrijd meer ballen ontvangen als cirkelspeler dan de gehele helft van begin vorig seizoen!

Grote verbazing bij Joshua bij het noemen van de eindstand 19-7. Voor zijn gevoel was hij toch erg overtuigd dat er meer langs zijn oren zijn gegaan. En wat je hield was voornamelijk op reflex, dan hebben we het nog niet over de ballen die je straks ook gaat houden door op de juiste manier te staan.

Rustig aan met je schouder Tim, laat het niet tot een blessure komen want ik zie je al langer emmeren met je schouder.

Jesse, hopelijk is het snel over met de pijnlijke knie, iets meer concentreren op je voetenwerk, dat scheelt de helft aan blessures!

Anthony, je weet het nu zoals Sven het deed, instarten zonder bal en weten dat je de cirkel, hoek of midden opbouwer kunt aanspelen als je zelf niet voor je schot kunt gaan.

Sepp, je hebt gelijk. Als het droog was had je er wellicht meer gescoord, maar het neemt niet weg dat de paar doelpunten die je maakte, heel knap was vanuit de hoek komende!

Maandag hopelijk compleet, alhoewel ik mijn vermoedens heb dat Thijmen en Shavano nog even moeten bekomen van een enkelblessure en 40 graden koorts.

Ow en Timothy, hoe was het in de zandbak? Afwachten op de volgende selectieronde?

De coach