DC1: In de regen

Vandaag mochten onze meiden weer aan de bak. Er stond een uitwedstrijd tegen Conventus op het programma. Lekker weer was het niet , hoewel af en toe wel de zon door brak.

Eens kijken of ze de lessen al een beetje onder de knie hebben. Begin van de wedstrijd was gelijk opgaand totdat Conventus een beetje door had hoe ze tegen ons moesten spelen.  Aanvallen gaat ons op zich goed af, dat blijkt ook wel aan dat we wederom een flink aantal doelpunten hebben gemaakt.

Verdedigen als 3-2-1 blijkt nog wat lastiger. Dat is ook niet zo vreemd aangezien dit pas de 2e wedstrijd is in deze formatie. Er valt uiteraard nog het en ander te leren. 

Uiteraard heb ik ook hele mooie dingen gezien, zeker in de 2e helft was er een periode dat we prima handbal hebben laten zien, waarmee we voor andere teams zeker niet onder doen. Dat heb ik echt ervaren als het beginproces wat de trainers hebben ingezet.

Anoek: 1e helft goed gekeept, 2e helft veel als rechter opbouw gespeeld. Heb je daar leuke dingen zien doen. Durf nog wat vaker zelf te gaan.

Sterre: 1e helft vond ik je in de hoeken niet uit de verf komen, later als midden heb je me zeer verrast. Lekker zo door blijven gaan. 2e helft als keeper heb je echt ook een paar mooie reddingen gedaan.

Jill: Je was in de verdediging een hele mooie stoorzender,  probeer nog wat fysieker te worden. Aanvallend proberen wat bal vaster te zijn en niet te diep in de verdediging van de tegenstander gaan. Gewoon goed gespeeld.

Romy: Goed gespeeld wederom, weer de nodige doelpunten mee gepakt, aanvallend sta je wel je mannetje, nu verdedigend ook wat fysieker worden en ze komen je niet meer voorbij.

Anouk: Je bent het kleinste van het team, maar jouw temperament en fanatisme maakt zoveel goed. Jij weet heel goed hoe je fysiek moet spelen. Probeer dat over te brengen op anderen!!! Je hebt echt lekker gespeeld vandaag. 

Femke: Vandaag je 1e wedstrijd sinds de vakantie. We zijn blij dat je weer terug bent. Je werkt hard, gaat steeds maar door en probeert zelf ook nog te scoren. Gewoon door blijven gaan zo.

Isabel: Hard gewerkt vandaag, mooie bewegingen gezien. Mooi om te zien dat je op alle posities waar je hebt gestaan goed door ben blijven gaan en ook kansen hebt gecreëerd.

Anne : Je hebt je vandaag kapot gelopen volgens mij, af en toe wat onwennig op bepaalde posities maar zodra je op een bekende positie kwam ging je weer goed handballen.  Leuke ballen op doel gegooid. Blijf zo door gaan.

Emi: Zoals altijd goed gespeeld. Je doet wat je opgedragen wordt, zonder tegenwoord. Probeer wat mondiger te worden en je mening te geven. Ook in het veld. Probeer wat meer aanwezig te zijn. Je bent de grootste dus laat ook maar merken dat je er bent.

Ilse: Wederom bedankt voor het meespelen. Het is niet te zien dat je niet in de C zit. Je gaat zo makkelijk mee.  Weer je doelpuntjes mee gepikt. Lekker meegedaan, volgens mij was je kapot na afloop.

Al met al hebben de meiden goed gespeeld, we zitten nog in een leerproces maar het gaat langzaam de goede kant op. Geef het wat tijd, ook al kan het frustreren dat je dochter met veel doelpunten verliest. Gelukkig waren de ouders weer heel positief langs de kant. Dat is heel mooi om te zien en vooral te horen.

Oh ja, vergeet nog bijna de uitslag. 30-16.

Fijn weekend iedereen 

Marco