D1: Uit in de regen, herfst is onderweg

Blijft het droog of gaat het regenen, dit zijn de vragen waar we de komende tijd mee te maken gaan krijgen. We spelen uit bij TOGB in Berkel en Rodenrijs. Bijna het het hele team is aanwezig, we missen Patricyja vandaag.

Het omkleden is nog wat lastig, als team hebben we meer tijd nodig. Omkleden hoeft niet lang te duren, daarentegen is warmlopen en gooien belangrijker zeker als het kouder wordt. Gelukkig hebben ze bij TOGB een dug-out waar je kan schuilen als het regent, dus wisselen is handig om weer een beetje bij te komen. Het leerproces gaat zich verder ontwikkelen, in de wedstrijd gaan ze steeds meer inzien dat samenwerken belangrijk is. Communiceren is een van de aandachtspunten.

Ondanks dat alle spelers het er over eens waren dat het een goede wedstrijd was, ja we hebben gewonnen, zijn er zeker dingen die beter kunnen. De eerste helft was niet echt spannend, de strijd ging gelijk op. TOGB scoorde en daarna Roda en andersom, de ruststand was 4-4. Wat ging er goed en wat kon beter. De doelpunten kwamen voort uit leuke acties. Zelf waren ze het er allemaal over eens dat de verdediging beter kon en dat ze meer naar de vrije speler moesten kijken.

De tweede helft kwam samen met een regenbuitje of veel. De doelpunten kwamen net zoals de regen in het voordeel van Roda in veelvoud. Eindstand 6-12.

Anne: de stille kracht van het team die haar mannetje staat in de verdediging en haar momenten weet te creëren in de aanval.

Danique: nog een beetje onwennig binnen het team, maar pakt snel de dingen op. Let op met het gooien van de bal.

Guido: keeper, speler. Zorgt voor reddingen in het doel en punten in het veld. Heeft de ervaringen om samen met andere spelers het team de benodigde zelfvertrouwen te geven.

Ilse: rots in de branding, heeft het overzicht en de ervaring. Blijf vooral de spin in het web en vertel de andere spelers wat ze moeten doen.

Laura: de andere keeper en speler. Verdediger, maar ook aanvaller. Eens komt de keuze wat je plek is binnen je team, keeper of speler. Beiden gaat je goed af.

Noah: de spring in het veld die heel veel tegelijkertijd wil en alles onder controle probeert te krijgen. Ga zo door, je maakt grote stappen.

Patricyja: je was er vandaag helaas niet bij, maar ik weet wat je kan. En dat je groeit in je spel dat staat vast.

Ricardo: snel en overal te vinden. Goed in de onderschepping, maar maak het jezelf niet te moeilijk en maak gebruik van het team in de aanval. Je scoort alleen, maar spelen doe je samen.

River: net zo snel en overal te vinden, weet wat samenspelen doet binnen een team en probeert zijn weg daar verder in te vinden. Winnen doe je niet alleen.

Steef: weet de bal hard te gooien, keepers zijn niet altijd blij met die ballen. Neem je rust om ze op de juiste plaats te krijgen. 

Xiomara: verdedigend heel sterk, hou de bal in de gaten. Weet zich continu vrij te lopen in de aanval. Ze gaan je zien….let maar op.

Zainab: altijd een vriendelijke lach. Aanvallers komen er lastig voorbij, weet ook haar momenten te creëren in de aanval. Let op je snelheid welke heel belangrijk is in de aanval en verdediging.

Jullie Coach