HB1: Een wedstrijd op twee velden

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. We speelden vandaag tegen Hercules. Voordat de wedstrijd begon zagen we al dat de jongens van Hercules een stuk groter waren dan wij. Wat ook wel een beetje logisch was aangezien zij al even in de B speelden.

Het krachtsverschil was aan het begin van de wedstrijd duidelijk merkbaar, Hercules combineerde vlot en wist het doel vaak te vinden. Gelukkig gaven wij hier tot op zekere hoogte antwoord op. Onze combinaties en systemen liepen redelijk gesmeerd en ook wij vonden het doel meerdere malen. We konden Hercules tot de rust redelijk bijbenen wat resulteerde in een 13-8 ruststand.

De tweede helft begon slordig en Hercules kon 5 keer scoren in 7 minuten. Tegenover 2 doelpunten van ons. Hierna was het afgelopen met een droog veld. Het begon flink te regenen en de scheidsrechter besloot om de wedstrijd stil te leggen. Na een kort overleg werd besloten om de wedstrijd uit te spelen in de zaal, dit omdat het veld nagenoeg onbespeelbaar was geworden.

Het deel wat we in de zaal gespeeld hebben is een deel welke we snel willen vergeten. Hercules ging offensiever verdedigen. Hierdoor konden we niet alleen het doel moeilijker vinden, maar ook elkaar. Hercules liep de ene na de andere break-out en liep ook steeds verder op ons uit. Aan het einde van de wedstrijd stond er een 32-14 eindstand op het scorebord en kwamen we tot de conclusie dat we nog veel hebben te leren.

Handballen onder druk van de tegenstander blijkt nog steeds een groot probleem voor ons. Al met al hebben we nog veel te leren, maar net als vorige week hebben we uiteraard ook veel leuke dingen laten zien.