DS1: DWS uit, altijd lastig

Vol goede moed wordt begonnen aan de 2e buitenwedstrijd, uit bij DWS. Helaas zijn beide cirkelloopsters Marieke en Roos geblesseerd en is Nikki nog op vakanties. Het veld is nat door de regen maar goed bespeelbaar. Direct in de eerste aanval zet Simone Roda op voorsprong en die stand blijft een paar minuten staan. Beide partijen hebben moeite met de bal te controleren en die goed op de goal te schieten. Vrije kansen van Vera en Maegan worden door de keepster gestopt en aan de andere kant staat Yvette ook nog geen doelpunt toe, al schiet de lat haar soms ten hulp. DWS is een stuk feller in de verdediging en handiger in de aanval en begint te scoren, mede dankzij regelmatig balverlies van de Roda dames. En dan gaat het snel en wordt de achterstand steeds groter. Roda probeert het via Yentl en Ginger een paar keer van afstand en ook vanuit de hoeken zijn er diverse mogelijkheden maar wat de dames ook proberen, ze komen de hele eerste helft niet meer tot scoren en dus is de ruststand 8-1 voor DWS.

In de 2e helft een feller Roda, met name in de verdediging waar Yentl en Idy het voortouw nemen. Ook nu is het eerste doelpunt voor Simone via een 7 meter. Vlak daarna scoort Myrthe knap uit een break-out de 8-3. Wordt het dan toch nog spannend? Dat helaas niet, want DWS pakt de draad weer op en gaat ook weer scoren. Mede dankzij prima keeperswerk van Eva blijft het verschil een punt of 8 in het voordeel van DWS. Simone rondt een aantal mooie aanvallen af op de linkerhoek en komt in totaal tot 6 treffers. Ook Kim en Myrthe scoren nog uit een break-out maar Roda blijft steken op 9 treffers totaal. DWS produceert in totaal 17 goals en dus is de eindstand 17-9. Blijkbaar heeft de coaching in de rust van Corinne haar vruchten afgeworpen. Want de 2e helft is gelukkig veel beter dan de 1e helft. Hieruit blijkt dat je met fel en fanatiek spel een basis hebt voor een goede wedstrijd. Nu de taak om de volgende wedstrijd gelijk vanaf het begin op die manier te starten.