HS1: Twee bier voor ome Ad (en Rodrigo)

Iemand moest worden aangetrokken als tijdelijke vervanger omdat de coach/trainer van de selectie bijna twee weken geleden iets mompelde met one-liners zoals “I need a vacation”. Op zoek naar de persoon met de juiste papieren (geld, om zich in te kopen) kwamen zij uiteindelijk bij ome Ad terecht.

Dat werd dus op een dinsdagavond een spoedcursus volgen over defensive 5-1 en het gehanteerde systeem in de aanval; Systeem 2 in dit geval (had ook bouwsteen S5 van Siemens kunnen zijn, ze kunnen ome Ad van alles wijsmaken).

Op de eerste zondag werd er thuis gespeeld tegen DIOS. Met de expliciete opdracht om zich te focussen op de afspraken voor de aanval en verdediging en nog wat termen om interessant over te komen, was er gelukkig nog een internationale tolk in de vorm van onze Spaanse (tijdelijk geblesseerde) speler Rodrigo.  Hij kon de tekst van ome Ad ineens veel meer lading geven. Nooit geweten dat hij zo lang van stof kon klinken in het Engels, maar nu begint hij die opmerking van “MAND!” wel te begrijpen…

Er was al ingefluisterd door het team hoe ome Ad zich moest gedragen. Niet te veel zeggen, af en toe een kreet, precies zoals ze al gewend zijn dus klaarblijkelijk?

Een piepkleine persoonlijke overwinning voor ome Ad in deze wedstrijd, was duidelijk aangeven in welke volgorde we personen zouden gaan wisselen om zo lang mogelijk een zo hoog mogelijk tempo aan te houden zonder blessures op te lopen.

Het resulteerde in een 28-20 winst voor de heren van Roda ’71.

En vandaag mocht de selectie zich opstellen tegen Oliveo. Met nog enig zuurstoftekort van zijn eigen wedstrijd tegen DWS in Schiedam, kwam ome Ad enigszins geërgerd bij Oliveo. Tenslotte had hij zich helemaal voorgenomen te gaan coachen zoals coachen echt zou moeten zijn. Jochem had voor straf 20 minuten mogen zitten in de eerste helft. Maar dat leuke vooruitzicht werd al snel de das omgedaan toen bleek dat de stevige oefenpotjes in de dagen ervoor, hebben geresulteerd in een flinke afname van opstelbare spelers. Slechts één wissel.

Ach, waarschijnlijk had die “boze coach look” toch wel weggeëbd binnen vijf minuten, dus dan maar weer in de generalistische stand openen met “Hou elkaar heel, doe je ding met beleid, rustig aan, knallen waar mogelijk en rotsvast in de verdediging”. En wederom klonk het in Engels een stuk intelligenter dankzij Rodrigo. Dat managen begint ome Ad eigenlijk best wel leuk te vinden op deze manier.

Een stevige pot, 16-16 bij rust. Met aardig wat heen en weer aanvallen kwam het op de laatste minuten aan.  Evenals wedstrijden bij de jeugd, waar ome Ad zich meer thuis voelt, draaide het weer om de kleine deliriums in de koppies. U kent het wel; schreeuwen (met 3 man!) dat je rustig moet spelen om vervolgens Piet Paniek uit te hangen met 6 man in het veld in de laatste twee minuten. Met een voorsprong van slechts 2 doelpunten kan er tenslotte nog van alles gebeuren.

Maar ome Ad en zijn Spaanse medecoach proefden dat het ook vandaag gunstig zou vallen met de 25-26 winst!

Zij hebben beiden twee bier verdiend als de echte coach weer op het veld zal staan (tot donderdag!)

Een piepkleine persoonlijke overwinning voor ome Ad in deze wedstrijd, hij is absoluut de betere EHBO-er…!