DS1: Oefenwedstrijd met een extra uitdaging

Afgelopen zondag was het team van trainer/coach Bert, op onze vakantieganger Nikki na, compleet. Alleen onze vaste verslaggever Marcel Delmee ontbrak. Dus een iets wat ander verslag…

Met aanvulling van Beau vertrokken we naar Cothen, waar een oefenwedstrijd tegen Fortissimo op de planning stond. Na een goede warming up werd er begonnen aan de wedstrijd. Roda begon met de bal en al snel werd duidelijk dat dit een lastige pot zou worden. Fortissimo had een halve pot hars aan de bal gesmeerd en dit zijn de dames van Roda niet gewend. De eerste tien minuten ging het rondspelen daardoor erg moeizaam. Verdedigend daarentegen gaat het steeds beter met het team. Kim, Ginger en Idy staan heel sterk op de opbouw en Vera, Yentl en Maegan raken steeds beter gewend aan hun nieuwe verdedigersrol op de hoek. Doordat Roda de bal lastig in het doel kon krijgen, liepen we al snel op een flinke achterstand op.

De tweede helft waren de dames wat meer gewend aan de bal (ondanks dat de andere helft van de pot hars er nu ook op zat) en werd het gat met de tegenstander wat gedicht. Met name Kim en Maegan konden goed omgaan met de bal en wisten het doel meerdere malen te vinden. Ook Marieke en Myrthe scoorden een aantal keer. Simone heeft er een paar vanaf de 7 meter gescoord mede dankzij het aanvallerswerk van Yentl. En Beau, onze kanjer uit de B wist ook te scoren in de tweede helft! Eva heeft het doel van Yvette overgenomen en de verdediging staat in de tweede helft nog sterker. Helaas was het niet genoeg om het volledige gat te dichten.

Ondanks de bal was het voor de dames wel een leuk team om tegen te oefenen en kijken wij uit naar de return op 5 oktober. Dan spelen we om 13.30 uur in de Zevenkampse Ring.