HC1: Noem 3 posities en bank is geen optie

De wedstrijd tegen de Treffers was lastig te noemen. Doelpunten? Die vielen genoeg; met 33 tegen 18 blijkt maar weer dat de offensieve verdediging aan beide kanten zoals vandaag, zo’n spelletje toch leuker maakt dan tegen een 6-0 verdediging aanlopen en weinig doelpunten kunnen scoren.

Druk zetten vanaf de hoeken was vandaag een lastig puntje, daar kwam toch niet helemaal uit wat we willen zien. De bal wordt niet goed gebracht en ook niet gehaald. Jawel, we kennen de “haal- en brengplicht” ook in handbal 😉

Als dat niet loopt, komt het onherroepelijk neer op de ervaring van de opbouwers en middenman. Tja, er stond er uiteraard eentje met veel ervaring en die scoort wel.

Als we met zijn allen vaker willen scoren moet de druk vanaf de hoeken goed lopen. Dit is absoluut de eerste actie die we zeer snel onder de knie moeten gaan krijgen.

We hebben tenslotte al twee keer te maken gehad met een 6-0 verdediging tegenover ons en daar zijn ook dingen voor om op te trainen. Maar eerst nog even goed oefenen met druk zetten! O zo belangrijk voordat we verder kunnen.

Vergeet maandag niet je 3 posities te noemen waar je ingezet kan worden als speler. Van favoriete plek tot aan “het mot maar” plek.

De coach