DC1: Stap voor stap beter

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de Treffers. Een team dat 1 plek boven ons staat in de stand. Emi kon helaas niet aanwezig zijn en Laura en Talitha zijn nog geblesseerd. Sterkte allemaal! We hadden dus 1 wissel, eens kijken hoe het team dat oppakt. Marco kon er helaas niet bijzijn maar gelukkig hielp Deirdre me met het wisselen.

Voor de wedstrijd nog uitgelegd hoe je staat in de verdediging (1 voet voor, armen omhoog) en de meiden op het hart gedrukt dat ze de tegenstander aan mochten pakken. Jullie zijn sterk zat, geloof in jezelf!

De wedstrijd begon met een doelpunt voor de Treffer. Roda kreeg geen vat op de aanvallers van de Treffers. De meiden leren een 3-2-1 verdediging en dat is een moeilijke verdediging om te leren. (Zelfs de Heren 1 heeft er moeite mee). Het is een offensieve verdediging waar de focus ligt op onderscheppen en break-outs. Een hele intensieve verdediging. Je moet de bal maar ook je tegenstander in de gaten houden. Dat laatste vergeten een aantal meiden nog wel eens en dan lopen de tegenstanders door je verdediging. Gelukkig stond Anoek als een beest te keepen en hield er regelmatig een bal uit het doel. Ook in de aanval ging veel goed. De meiden onderschepte regelmatig een bal en liepen break-outs. Ze bewogen in de aanval en speelde elkaar goed aan. Aan het einde van de eerste helft was de stand 10-9 voor de Treffers.

In de rust aangegeven dat we feller moesten worden in de verdediging en in de aanval meer druk moesten zetten. Jill ging keepen.

In de tweede helft werden de meiden echter moe en dat was te merken. Aanvallen werden te snel afgerond en in de verdediging lieten we ons af en toe verrassen. Ondank de vermoeidheid zag ik wel mooie acties van de meiden waaruit blijkt hoeveel potentie dit team heeft. We moeten gewoon zo doorgaan en hard blijven trainen. Jullie leren zoveel!

Een mooie break out over drie schijven liet zien dat jullie elkaar goed kunnen vinden. Door de vermoeidheid en konden we echter niet bijblijven en de Treffers liepen uit naar de eindstand van 23-16.

Ok, hier komen de veren!

Isabel: Wat heb jij een mooie techniek. Geef dat ruimte! Neem afstand van de tegenstander en knal hem erin. Probeer ook je techniek in de verdediging te perfectioneren. Je bent fel zat!

Jill: Ja, ik heb het al eerder gezegd, je hebt uitschuifarmen. De break out van Anoek die je ving met twee handen was prachtig. Zie je nou dat je dan veel meer controle krijgt over de bal? In de tweede helft gekeept. Je was er zenuwachtig voor maar je deed het heel goed!

Anouk: Bij jou is er een muntje gevallen. Je bent fel in de aanval en verdediging! Probeer in de aanval meer afstand te nemen van de verdediging zodat je meer je snelheid kunt gebruiken. In de verdediging had je tegenstander geen kans!

Romy: Het afstand schot van je is heel goed (je schiet ze makkelijk in vanaf 12 meter). Kijk eens of je kunt variëren in dat schot. Ook in de hoek liet je zien ze te kunnen maken. Zelfs met een lobje.

Anne: Wat ben jij gegroeid de afgelopen wedstrijden en trainingen. Je werkt altijd hard en dat is de basis. Ook jij kan hard schieten. Neem voldoende afstand van de verdediging om dat schot de ruimte te geven. In de verdediging had je het even moeilijk maar door hard te werken kwam er geen meer door. De high five na een mooie verdedigende samenwerking tussen jou en Anouk was heel mooi om te zien.

Anoek: In de eerste helft liet je zien waarom je keepen ook leuk vindt. Je stapte goed uit en hield er een paar prachtig uit. Je hebt een sterke arm en een mooie techniek qua werpen.

Een paar perfecte geworpen break-outs bewijzen dat. In de tweede helft liet je zien dat je ook doelpunten kunt maken met die arm. Ook hier geldt dat meer afstand van de verdediging je je schot meer kans geeft.

Sterre: Wat een mooi doelpunt heb je gemaakt. Meestal schiet je hoog maar deze keer scoorde je met een mooie stuiterbal. Doe dat vaker! In de verdediging had je in het begin moeite om de cirkel te verdedigen maar je bleef het proberen. Heel goed! Uiteindelijk ging het steeds beter.

Femke: Je had het moeilijk op de opbouw maar je bleef hard werken en gaf niet op! Dat is heel knap! Je bent fel, slim en sterk. Laat dat zien op het veld! Een mooi doelpunt van je op de opbouw positie laat zien dat je ook daar het verschil kunt maken.

Dames, ik weet dat het af en toe vervelend is om op een positie te spelen die je wat minder ligt. Het is echter belangrijk om dat wel te doen. Je leert verschillende vaardigheden op verschillende posities. Je hebt bijvoorbeeld minder ruimte als cirkelspeler dan een opbouwspeler. Je zult als cirkelspeler anders met de ruimte moeten omgaan die je dan wel hebt. Zo leer je anders te bewegen.