DS2: Feyenoord uit, altijd lastig

Voor de neutrale toeschouwer een lastige wedstrijd. Ben je voor Feyenoord of voor Oranje. Voor de niet neutrale toeschouwer is de keuze snel gemaakt.

Het team begint nu zijn vaste vormen goed aan te nemen. Helaas is Danielle nog geblesseerd, waarvoor Lisanne prima inviel. Met Erik als ad interim coach begonnen we me met goede moet. De eerste 2 aanvallen maakte we ook waar waarvoor we waren gekomen. 2 doelpunten vanuit de hoek.

Fijn fris handbal maakte dat we een heerlijke eerste helft speelden. Goede aanvallen en een strakke verdediging onder leiding van Nicole, welke ook een aantal goede reddingen had. Je merkt wel dat we langzaam steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Waar we de eerste wedstrijden nog veel aan het zoeken zijn, merk je dat de trainingen de vruchten afwerpen. Zo liepen we de eerste helft steeds meer een stukje uit en hadden we een kleine voorsprong met de rust.

In de rust een aantal zaken nog scherper gezet. Helaas had de tegenstander dat ook, welke beter uit de startblokken kwamen. We konden de tweede helft niet goed bij blijven en gingen ons steeds meer aan alles storen in het veld. Het is een deel van het proces waar een beginnend team mee te maken heeft.

Tot 2 minuten voor tijd stonden we achter, 60 seconden op te kloek: een penalty, welke Eva vakkundig erin gooide. Feyenoord had nog een aanval en ze zorgden er goed voor dat hun topscoorder in stelling kwam. We stonden erbij en keken er naar. Deden te weinig om haar van schieten af te houden en de bal vloog er 10 seconden voor tijd erin.

Een prima pot meiden. Als je ernaar kijkt ten opzichte van de eerste pot ziet duidelijk de vooruitgang. Nu nog goed weten om te gaan met tegenslagen en de frustratie omzetten in positieve energie. Als toeschouwer zal het nog een leuk seizoen worden en zie ernaar uit dat de potten gewonnen gaan worden.

Erik bedankt voor het invullen van hulpcoach en Lisanne bedankt om ons te ondersteunen.

Dat was weer een eerste verslag.

Meiden ik ben nu al trots op jullie.

Een aandachtig toeschouwer.