DS1: Een wedstrijd in fases

In een heerlijk najaarszonnetje, maar op een onwennig kunstgrasveld in Wateringen, mochten de dames 1 van Roda het opnemen tegen de dames 1 van Velo. Omdat beide teams vanaf het begin in een hoog tempo proberen te spelen, zitten we duidelijk in de ren je rot-fase. Bij een 3-3 stand door goals van Yentl, Myrthe en Vera komt Roda terecht in de slordige fase met regelmatig balverlies en slecht gerichte schoten. Hierdoor kon Velo middels een aantal break-outs een gaatje van een paar doelpunten slaan. Wel goed te zien dat de dames blijven knokken om in de wedstrijd te blijven. En dat er jong talent aankomt. Ginger, die is overgekomen uit de A, is al een vaste waarde in dames 1 en vanuit de B deden vandaag Beau en Odessa mee. Zowel verdedigend als aanvallend (Beau maakte 2 doelpunten en Odessa 1) deden ze prima mee. Mede door prima keeperswerk van Eva en sterk verdedigen van Maegan bleef de marge binnen de perken en was de ruststand 11-8 in het voordeel van Velo.

Het eerste kwartier van de 2e helft is de sterke fase van de dames. Yvette pakt vrijwel elke bal, waaronder 2 strafworpen. En verdedigend zit het goed dicht. Aanvallend zijn er mooie aanvallen met 2 doelpunten van Marieke die er in de eerste helft ook al 2 had gemaakt. Ook Simone komt op een totaal van 4 doelpunten door 3 strafworpen te verzilveren. Ook Myrthe voegt nog 2 doelpunten toe en komt totaal op 3 goals deze wedstrijd. En zo staat er ineens een voorsprong van 13-15 op het scorebord. Maar dan breekt de slordige fase weer aan. Door een aantal 2 minuten straffen en slordig aanvalsspel komt Velo weer op voorsprong en ondanks verwoede pogingen lukt het niet meer om er een overwinning of een gelijkspel uit te slepen. Bij het eindsignaal staat er 20-16 in het voordeel van Velo op het bord.

Ondanks de 3e nederlaag hoeven de dames niet somber te zijn. Als trainer/coach Bert er in kan slagen om de sterke fases te verlengen en de slordige fases te verminderen dan zit er genoeg handbal en toekomst in dit team.