D1: Gaan we voetballen bij Feyenoord?

Feyenoord handbal is het oude Snelwiek dus nee……we gaan niet voetballen. Nog niet alles is geregeld bij Snelwiek, sorry Feyenoord. Ouders waren zoekend naar het Feyenoord veld voor de handbal. Helaas staat er nog Snelwiek op de bordjes.

Laat in de middag is niet altijd een fijne tijd om een wedstrijd te spelen. Vandaag was dat wel prettig, het zonnetje begon al snel achter de bomen te zakken. Hierdoor hadden de keepers nauwelijks last van de zon. We waren bijna compleet, Noah had zich ruim van te voren afgemeld en Patricyja was er helaas ook niet. Indien je een keer niet kan dan is vroegtijdig afmelden zo belangrijk binnen een teamsport. Het team is één groep die op elkaar moet kunnen rekenen.

Zo fijn dat we nu al als team gelijk op de 3-2-1 posities gaan staan en ook dat proberen vol te houden in de wedstrijd. Het overnemen gaat al iets makkelijker, maar veroorzaakt ook wel eens gaten in de verdediging. Deze gaten worden wel minder naarmate het overnemen een gewoonte gaat worden en je meer inzicht krijgt. Sommige doen al bepaalde dingen automatisch, zoals kijken naar de bal en een aanvaller. Toch fijn dat woensdagavond de trainer van DS1 langs kwam om het een en ander uit te leggen voor 3-2-1. We zijn er nog niet en blijven dit veelvoudig trainen.

De bal onderscheppen is één van die dingen die daar bij komt kijken. Voor sommige spelers is dit iets waar ze op azen, maar ze zijn soms te gretig en dan grijpen ze helaas naast de bal en is de aanvaller ze voorbij. Dit is een keuze die je als verdediger moet maken, ga ik voor de bal of zorg je voor een solide verdediging! Beide zijn goed, onderscheppen als je zeker bent en verdedigen als je twijfelt! 

Scheidsrechters kunnen niet altijd alles zien. Mocht het voorkomen dat je het echt niet met de scheidsrechter eens bent, vertel het de coach. Is het een beslissing die je niet begrijpt, vraag het op de juiste wijze aan de scheidsrechter NA de wedstrijd samen met de coach.

In de wedstrijd heb ik hele mooie dingen gezien, dit zijn ondermeer de momenten dat jullie ook kijken naar de andere spelers. Eén heel mooi voorbeeld in deze is toen Danique op de cirkel vrij stond (ze staat wel vaker vrij) en de bal aangespeeld kreeg (er waren wel wat gilletjes voor nodig om de bal daar te krijgen) en zij ook scoorde.

In het algemeen gezegd willen jullie liever moeilijkere ballen naar elkaar overgooien en dan soms scoren. Overspelen met elkaar en de vrije speler aanspelen zorgt er voor dat er veel meer kansen worden gecreëerd. Hierdoor wordt er ook harder gewerkt door iedereen om die kansen te benutten. Zo wordt de wedstrijd leuker voor iedereen. Heb je de bal en kom je alleen voor het doel en de keeper, dan wil je ook dat die bal achter de keeper in het doel beland.

We maken iedere keer weer mooie stappen vooruit. Met z’n allen hebben we natuurlijk nog genoeg te leren. Jullie in de verdediging en overspelen en ik in het duidelijker zijn wat er van je verwacht wordt in het veld.

Bedankt voor deze leerzame wedstrijd.

Jullie coach.