DS3: Thuis en uit met een stijgende lijn

In het laatste weekend van september hebben de dames3 van Roda binnen 36 uur twee wedstrijden gespeeld. Eerst op zondag thuis tegen HVOS die ternauwernood tussen alle heftige regenbuien door kon gaan en ‘s avonds op maandag een inhaalwedstrijd in Zwijndrecht bij Conventus.

De zondagmiddag in Rotterdam was regenachtig. Glad veld. Natte ballen. Of een nat veld en gladde ballen, het is maar net hoe je het bekijkt. In ieder geval kwamen onze kansrijke doelpogingen altijd tegen de lat aan of net naast het doel, waar HVOS binnen enkele minuten ruimschoots op voorsprong kwam. Het was zelfs zo erg dat we 0-10 de rust in gingen. Gelukkig waren de meiden van HVOS vrij begaand met ons waardoor de tweede helft gevoelsmatig beter dan de eerste ging, en we dankzij Eva alsnog 2 goals wisten te maken. De wedstrijd eindigde in 2-16.

Met deze wedstrijd vers in het geheugen gingen we naar Conventus toe. Van je fouten kun je leren, en inderdaad! Waar zondag de wedstrijd eigenlijk niet om aan te zien was, konden we maandag onze druk goed neerzetten en wisten we elkaar vele malen beter te vinden. Op constant geduw, getrek, gezeik en het missen van 2 penalty’s na, hebben we op zich meer doelpunten gemaakt als de dag ervoor, maar ook deze wedstrijd verloren met 5-22.

In het kort gaan mijn complimenten uit naar Sonja, die echt het het zonnetje is geweest tijdens de wedstrijden. Wat straalde jij en speelde jij ontzettend goed! Tijdens de returns in 2020 hebben de tegenstanders echt te vrezen van jou! Tevens ook van de rest van het team, want ondanks het verlies zijn we aan het groeien en zullen we vast binnenkort de eerste wedstrijd van dit seizoen winnen!