DS1: Van de nul af

Uitwedstrijden bij Saturnus zijn nooit eenvoudig en vandaag was daarop geen uitzondering.

De dames van Saturnus begonnen feller aan de wedstrijd en kwamen al snel met 2-0 voor. Roda haalde op naar 2-2 met doelpunten van Kim en Yentl, maar met name de linkerhoek van de thuisclub was op schot zodat halverwege de 1e helft de Roda dames met 8-3 achter stonden.

Met Maegan op de rechterhoek in de verdediging werd het linkerhoek gevaar van de thuisclub geneutraliseerd en aanvallend begon het te draaien. Nikki scoorde haar 7 meters en door prima aanvalsspel en mooie break-outs werd Simone diverse keren in scoringspositie gebracht en daar wist ze wel raad mee. De achterstand werd nog voor de rust omgezet in een voorsprong zodat met 9-11 aan de thee kon worden begonnen.

De tweede helft begint precies hetzelfde als de eerste helft. Een feller Saturnus draait de achterstand om in een voorsprong. Gelukkig hield Yvette met een aantal knappe reddingen de marge overbrugbaar. In het tweede gedeelte van de tweede helft gaan de Roda dames sterker verdedigen. Marieke, Idy en Myrthe gaan voorop in de strijd en zorgen dat Saturnus vrijwel niet meer tot scoren komt. Maar nu moet de achterstand nog worden omgebogen. Bij 14-14 lijkt het tij te keren maar als het een minuut of 2 voor tijd 15-14 voor Saturnus staat, lijkt een nieuwe nederlaag aanstaande. Maar met een mooie uitgespeelde aanval kan Vera de gelijkmaker scoren. Saturnus probeert de beslissende treffer te scoren maar de bal wordt onderschept en met een prima uitgevoerde break-out wordt Simone vrijgespeeld. Ondanks een fikse botsing met de keepster krijgt ze het toch voor elkaar de winnende treffer te scoren en kan er na het laatste fluitsignaal voor het eerst dit veldseizoen gejuicht worden.

Zowel verdedigend als aanvallend maken de dames wekelijks vorderingen onder leiding van trainer/coach Bert. Dat belooft (mede door de leuke oefenwedstrijden die al in de Zadkine gespeeld zijn) wat voor de zaalcompetitie die er aan gaat komen.