HC1: Laatste veldwedstrijd van 2019

“En waar staan we?” Nou, straks gewoon lekker droog in de zaal, dat is zeker!

“Nee, waar staan we als team?” Nou, gewoon in het veld?…

“Neeheee, hoe doen ze het tot nu toe!” Ow, mwoagh…

Ze hebben in slechts twee maanden tijd te maken gekregen met een samenvoeging van bestaande en nieuwe C-spelers, een heel ander type aanvallend spel voor de meesten, en meerdere types verdedigend spel tegenover zich.

In twee maanden tijd moesten zij van niet weten wat je precies moet doen, naar instarten zonder bal wanneer er ver uit 3-2-1 verdedigd wordt of de “lang” inzetten bij een statische 6-0 verdediging.

En natuurlijk weten ze dit alles nog niet precies goed uit te voeren, maar er wordt gewerkt, er wordt gezwoegd, er wordt geluisterd. Dat laatste is eigenlijk nog het meest belangrijke. Want luisteren, in je opnemen en uitvoeren is de enige manier om als team beter te worden.

Soms ontstaan er acties die alleen maar bijdragen aan elkaar beter leren te vinden. De snelle tegenaanval in de tweede helft van vandaag was daar een voorbeeld van. Meerdere spelers liepen naar voren en men keek voor de eerste keer allemaal vooruit en naar elkaar. En dat gebeurde meer dan één keer, dus dat is helemaal goed!

Cirkels aanspelen blijft nog een lastig verhaal. Want wanneer doe je dat en hoe ga je als cirkel staan. Het was vandaag een keertje heel goed gelukt, maar wel een aandachtspuntje voor de komende zaalperiode!

We verliezen deze wedstrijd eigenlijk door de keeper van ETC want die was wel heel goed! De jongens B die na ons speelden, kregen tegen dezelfde keeper er ook maar 14 doelpunten in. Dus dan is het best wel een prestatie om er nog 6 in te krijgen voor de C!

Op naar de zaal. Tijd om vol in te zetten op snel spelen, snelle tegenaanval, druk zetten, instarten en… Laten we er eens een paar gaan porren voor afstandsschoten. De opbouwers zijn namelijk sterk zat om dit te doen, je krijgt er wel een taakje bij. Kijk naar je cirkelspeler!

Nog één week buiten trainen en dan kunnen we weer naar binnen!

Guido bedankt voor het keepen en Josh, beterschap knul!

De coach