DC1: Peper in die reet!

Afgelopen zaterdag mochten we spelen tegen de nummer 4 van de ranglijst. Emi kon er niet bijzijn maar gelukkig wilde Ilse zich wel opofferen om mee te spelen. Supertof Ilse. Savosa is een leuke vereniging met altijd goede teams. We waren gewaarschuwd. In de vorige wedstrijd tegen DWS ontbrak er wat in het spel van de meiden. Ze waren slapjes, niet fel. Voor de wedstrijd even met de meiden gezeten en doorgenomen wat de opdrachten waren. De belangrijkste opdracht die ze van mij meekregen was dat ze feller moesten spelen (PEPER IN DIE REET). Niet bang zijn voor die “vreemde” tegenstanders en wat ze van je denken. Je houdt toch nooit iedereen tevreden.

Zag ik dat terug in de wedstrijd? Waren ze feller? Zeker weten! Ze waren heel goed aan het verdedigen en nog belangrijker ze werkten ook goed samen. Natuurlijk ging er ook wel iets fout, maar het begin is er! Ook in de aanval zag ik veel beweging. Vooral wanneer we tijd namen voor een aanval. Dus druk zetten vanuit de hoeken en dan doorzetten over alle posities. Dan krijg je gaten. Ook het passeren ging goed. De tegenstander was dat niet goed tegen bestand, maakte de overtreding waardoor wij een 7 meter mee kregen.

Handbal is een snel explosief spel. Dat is belangrijk omdat je de tegenstander wilt verassen. Naast het bewegen van speler  (met en zonder de bal) is het ook belangrijk dat je snel de vrije speler ziet en passt. Wanneer je daar een seconden over doet ipv een halve seconden mis je kansen. Hier kunnen we nog veel op winnen.

Individuele technische vaardigheden zijn ook heel belangrijk. Goed de bal overspelen en goed vangen bijvoorbeeld. (zeker als het nat is buiten)

Goed staan om je directe tegenstander te kunnen verdedigen. Dit soort elementen zijn de basis voor een goed team. Blijf dus goed opletten tijdens de training en ga altijd volle bak aan de slag.

Het belangrijkste element is iets wat steeds meer te zien is het spel van de meiden C. Zelfvertrouwen. Het mentale aspect van de speler is het allerbelangrijkste. Geloof in jezelf.

Maar ja, we waren bij de wedstrijd tegen Savosa. In dat team speelt een meisje dat zelfs nog groter is dan Romy. Maar door goed samenwerken in de verdediging kwam die er heel weinig doorheen. In de tweede helft stond Anne in het doel en ze had er heel veel zin in. (NIET DUS!) maar ze deed het wel! Je merkte op het einde van de tweede helft dat een aantal spelers vermoeid raakte. We liepen verder achter qua score maar ik heb de spelers liever vermoeid dan dat ze vrolijk huppelend van het veld af lopen. Goed gewerkt dames!

Verloren dus met: wat meer tegen wat minder.

Het is een genot om jullie elke steeds beter te zien worden. In de herfstvakantie gaat de training gewoon door maar dan lekker binnen in de Zadkine. (WARM)

Jullie trotse caoches