D1: Tegen de nummer 1

Normaal kijk ik niet echt naar de stand binnen de poule, tuurlijk hou ik het wel bij maar toch.
Voor ETC uit Hoogvliet maak ik een uitzondering, eerste plaats in de poule en ongeslagen.
Uitslagen van de wedstrijden die voor zich spreken, variërend van 23 tot 7 punten verschil in het voordeel van ETC.
Een tegenstander om rekening mee te houden dus.
Kijkend naar onze uitslagen dan zitten wij op een mooie lijn. Verloren wedstrijden, niet meer dan 10 doelpunten verschil in één wedstrijd. Een gewonnen wedstrijd, ook niet meer dan 10 doelpunten verschil in één wedstrijd. Kortom we weten de tegen doelpunten over het algemeen te beperken tot maximaal 10 stuks, voor ons zelf maar ook voor de tegenstander.

We spelen de wedstrijd op zondag en het is inderdaad een zonnige dag.
Iedereen is erbij vandaag dus 4 wissels en dat is best fijn, want dan kunnen we goed doorrennen en wisselen als we even wat rust nodig hebben.

Het warmlopen en gooien is nog wel iets waar bij stil gestaan moet worden. Het gooien op het doel bij warming-up is het leukste en dan het liefst op de meest vreemde manieren.
De wedstrijd gaat beginnen en we voelen het verschil. ETC weet wat verdedigen is……klemmen en met gestrekte armen duwen. Aan ons om rustig te blijven staan en wachten op de fluit van de scheidsrechter. Onze verdediging moet zich aanpassen aan de snelheid van ETC, dit gaat nog wat moeizaam, maar uiteindelijk lukt het om ze af te remmen en niet te veel laten scoren.
We gaan de rust in met 8 punten verschil in het voordeel van ETC. Roda heeft alle vertrouwen in hun spel dat dit gat te dichten is met beter te verdedigen en aanval.

In de tweede helft krijgen wij te maken met een twee minuten straf voor het duwen van de tegenstander. Er wordt aan beide kanten geduwd, maar helaas niet bestraft. Dit laat ons spel gelukkig niet beïnvloeden en strijden voor onze eer.
Mooie snelle acties, beter overzicht en goed afronden. Het lukt ons om het gat kleiner te maken.
Het spel wordt iets grimmiger en de kwaliteit van de Roda shirtjes wordt regelmatig getest.

Eindstand is 16-14 in het voordeel van ETC, de tweede helft is gewonnen door Roda met 3-9.

Bedankt voor de door Roda keurig gespeelde wedstrijd.