DS1: Met een goed gevoel de zaal in

De laatste buitenwedstrijd mocht worden aangetreden tegen koploper Schipluiden dat samen met Stompwijk bovenaan staat. Maar na de eerste 2 punten van vorige week waren de dames er klaar voor. De gasten beginnen echter scherp en fanatiek en nemen direct een voorsprong. Roda komt echter ieder keer weer gelijk en bij 7-7 keren ze de wedstrijd brutaal om zodat door 5 doelpunten van Nikki, 3 van Simone, een mooie break-out van Marieke en een fraaie van Vera uit de rechterhoek een voordelige ruststand van 10-8 op het scorebord hangt.

Vanwege 2 tijdstraffen begint Roda de 2e helft met 2 dames meer en daar maken ze direct gebruik van door 2x te scoren en een voorsprong van 4 punten te nemen. Roda krijgt echter ook 2 tijdstraffen en daar maakt Schipluiden weer dankbaar gebruik van. De wedstrijd golft nu op en neer en wordt steeds spannender. De 2 minuten vliegen je van beide kanten om de oren. Halverwege de 2e helft komt Schipluiden weer op voorsprong, maar Roda blijft verdedigend keihard knokken voor een goed resultaat. Idy geeft haar tegenstanders geen centimeter ruimte en in de goal staan afwisselend Yvette en Eva uitstekend te keepen. Bij 14-15 is het Myrthe die met een mooie actie de stand weer gelijk brengt. Ook een nieuwe achterstand wordt teniet gedaan door een strakke afstandsknal van Yentl. Wanneer vlak voor tijd Schipluiden een 16-17 voorsprong neemt, lijkt de strijd beslist. Maar Roda recht nog 1 keer de rug en een slimme actie van Meagan brengt Ginger vrij op de hoek en zij scoort beheerst de gelijkmaker. De laatste aanval van de bezoekers levert gelukkig geen treffer meer op zodat met 17-17 een punt wordt overgehouden aan de wedstrijd.

Het puntje kan gevierd worden op het Jan Baijensplein en volgende week kan het begin van de zaalcompetitie met vertrouwen tegemoet worden gezien. Wanneer de ploeg van trainer/coach Bert nog meer resultaat weet te halen uit de overtal situaties die tijdens de wedstrijden ontstaan dan gaan we leuke wedstrijden in de zaalcompetitie tegemoet.